kting3

Astrologische Tekens

De twaalf astrologische tekens hebben allemaal hun eigen energie en als je die een beetje door hebt en aanvoelt, dan gaat er een wereld voor je open. Probeer ze allemaal te leren kennen en voelen. Hulp hierbij zijn de mensen die je goed kent en waarvan je weet welk teken zij sterk in hun horoscoop hebben. Eerste waar je naar kijkt is de Zon, het sterrenbeeld, maar er is meer.

Je kunt eens proberen om alle planeten te koppelen aan het teken waarin ze staan in jouw horoscoop. Ga daar maar mee spelen.


Ga met onderstaande links naar de verschillende onderdelen om zelf  te duiden

succes

De 12 basisprincipes

Het gaat hier niet alleen over het zonneteken, het sterrenbeeld, maar ook over andere punten, zoals de Ascendant, de Maan of veel persoonlijke planeten in dit teken. Je sterrenbeeld (Zon) kan dus heel anders zijn dan de rest van je horoscoop en het is zaak naar alle energieën te kijken. Houd je van puzzelen, dan is astrologie misschien een leuke hobby voor je

Ascendant Ram

RAM
Een vuurteken. Hoofdkruis.

De Ram is het eerste teken van de dierenriem en als zodanig altijd in voor enthousiaste initiatieven. Het is een echte startersenergie, maar raakt snel verveeld en wil dan gauw wat anders. Vanuit zijn vuurenergie doet hij dingen voordat hij denkt en kan daardoor impulsief zijn. Mercurius in Ram kan zijn tong wel eens afbijten omdat hij zich heeft laten gaan om direct te zeggen wat er in hem opkomt. Alles met beweging vindt Ram heerlijk en onder dit teken worden veel goede sportprestaties geleverd. Afwisseling is essentieel en zijn enthousiasme stimuleert anderen om mee te gaan. Hij durft en dat boezemt soms ontzag in. De Ramenergie houdt het spontane kind in je wakker en een zekere naïviteit is je niet vreemd. Door de impulsiviteit kan je in ruzies verzeilen, maar ze zijn de kwade uitingen van jou ook gauw weer vergeten.
Mars voelt zich heerlijk in Ram en kan er goed uit de voeten, zeker als het om sportprestaties gaat.
Mensen met veel Ram in hun horoscoop zijn initiators, sportmensen, doeners, avonturiers, o.i.d.


Ascendant Stier

STIER
Een aardeteken. Vaste kruis

De energie van de Stier is bovenal aards, hij streeft naar stabiliteit en zekerheden. Stier wil alles met de zintuigen concreet kunnen waarnemen en hecht hierdoor vaak aan materiële zaken, zoals geld en bezit. Veranderingen zijn vaak moeilijk voor mensen met veel Stier in hun horoscoop en zij moeten de tijd krijgen om te wennen aan nieuwe situaties. Dan kunnen zij verlost worden van hun starheid die het afwijken aan een ingeslagen weg zo in de weg staat. Natuur en rust en gezelligheid zijn hun ding. Ze wandelen graag of zijn eindeloos in de tuin bezig. Koken voor een groep mensen en het gezellig eten met vooral veel natafelen is aan de Stier wel toevertrouwd. Ze zijn ook heel lichamelijk ingesteld en kunnen genieten van massages.
Zij zijn trouw en betrouwbaar en kunnen goed praktische oplossingen aandragen. Tijd is wel belangrijk, want ze komen wat traag op gang, maar eenmaal bezig denderen ze door als een trein, ze hebben een groot doorzettingsvermogen. Hun koppigheid is daaraan gerelateerd: star vasthouden (doorzettingsvermogen) aan hun zekerheden.
Venus voelt zich heerlijk in Stier en is dan uit op genieten.
Mensen met veel Stier in hun horoscoop zijn  kok, financieel adviseur, gastvrouw, masseur, natuurwerker,o.i.d.


Ascendant TweelingenTWEELINGEN
Een luchtteken. Beweeglijke kruis

Tweelingen heeft alles te maken met contacten en communicatie. Hij heeft en brede belangstelling en lijkt overal wel over mee te kunnen praten. de diepgang is niet spectaculair, maar de luchtigheid des te meer. Hij wordt wel de vlinder van de tekens genoemd en fladdert vrolijk van bloem nar bloem. Tweelingen heeft moeite met alleen zijn en zoekt graag naar mensen waarmee hij een babbel kan maken. Tweelingenenergie hoort op een feestje en als je in je sociale kring vrienden hebt met deze eigenschappen, nodig ze uit om je party op te vrolijken, hun speelsheid zorgt voor een luchtige noot. Soms kunnen ze genieten van een roddel en deze ook vanuit een naïviteit onbedoeld verspreiden. Hun nieuwsgierigheid leidt hen naar vele oorden en ze maken graag korte gezellige tripjes.
Mercurius, de boodschapper onder de planeten, voelt zich heerlijk in Tweelingen.
Mensen met veel Tweelingen in hun horoscoop zijn schrijver, entertainer, journalist, postbode, reisleider o.i.d.


KreeftKREEFT
Een waterteken. Hoofdkruis

Kreeft wordt wel de moeder onder de sterrenbeelden genoemd en je herkent direct de neiging tot kloekgedrag. Ze houden van zorgen voor en beladen een ieder die daar voor open staat met lekkere maaltijden en andere zorg. Ze zijn vaak erg knuffelig. Emotionaliteit ligt op de drempel van hun ogen (Ze hebben ook vaak wat bollige ogen) en de tranen staan klaar voor elk gevoel dat opkomt en de persoon emotioneel raakt. Daar ligt ook de kwetsbaarheid, want als een Kreeft té veel gekwetst wordt dan zal hij zijn schild optrekken en komt er een hardheid over hem. Dit is puur ter bescherming van zijn gevoelige en warme innerlijk. Er is ook een neiging om de behoefte van anderen af te leiden uit hun eigen behoeften. Ze zijn verre van objectief en reageren meestal puur vanuit het gevoel. Ze hebben een goed invoelingsvermogen als het om pijn en verdriet gaat. Warmte is hun basis en die wordt alleen maar kil bij veel teleurstellingen. Opvallend is dat veel Kreeften geen kinderen hebben, terwijl ze wel die moederlijke gevoelens hebben. Het is of zij hun eigen ‘kind zijn’ mogen koesteren en zichzelf van alle zorg voorzien. Ze houden van foto’s en antiek en verzamelen soms allerlei snuisterijen.
De Maan voelt zich helemaal lekker in Kreeft, want deze zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden en dit geeft aan waarom Kreeften zo gevoelig zijn voor de diverse Maanstanden, zoals Volle en Nieuwe Maan. Hun stemming sluit daar op aan en niet zelden zien we slaapproblemen.
Mensen met veel Kreeft in hun horoscoop zijn moeder, verpleegster, kok, huishoudster, dierenverzorger, serveerster, antiquair, fotograaf, o.i.d.


horos_leeuwLEEUW
Een vuurteken. Vaste kruis

Heb je veel Leeuwenergie in je horoscoop dan wil je graag in het centrum van de belangstelling staan. Maar vooral bij een Maan in Leeuw of een Leeuwascendant kan het zijn dat er eerst een dosis faalangst om de hoek komt kijken en je de volledige instemming van je omgeving nodig hebt om ook echt ten volle die hoofdrol op je te nemen. Alles waar de Leeuw zijn energie aan geeft wil ten volle erkend worden en dat zal de drijfveer worden voor je daden. Een Leeuwascendant laat zijn haar (Manen) zien om ‘gezien’ te worden en ook sieraden zullen daartoe bijdragen. Leeuw wil het beste en soms denkt hij dat het dan ook het duurste moet zijn. Hij laat het graag breeduit zien en denkt hiermee eer te behalen. Hij is loyaal en heeft een groot hart dat graag wil delen, al is het maar om daarmee een compliment te krijgen, want dat is zo nodig voor onze Leeuwen. Een spiegel hoort bij de leeuw, hij ziet zichzelf graag, evenals publiek. Dat kan hem het hart strelende applaus geven. Het is een leider en bij voldoende eigenwaarde zelfs een charismatisch leider.
De Zon voelt zich lekker in leeuw en is vanuit de kern een échte Leeuw, die als hij in een kamer binnenkomt de ruimte meteen vult met zijn energie.
Mensen met veel Leeuw in de horoscoop zijn artiest, leider, verkoper, marktkoopman, handelaar in luxe artikelen, visagist, spelleider o.i.d.


maagdMAAGD
Een aardeteken. Beweeglijke kruis

Maagd in een horoscoop zorgt voor bescheidenheid en een kritische houding. Maagd houdt van details en kan zich daar tegelijkertijd in verliezen en door de bomen het bos niet meer zien. Zijn zorgzame houding is anders dan die van de Kreeft. Maagd houdt zich meer bezig met de omstandigheden en randvoorwaarden, zodat er goed gewerkt kan worden en daarbij is hygiëne erg belangrijk. Hij laat zich niet meeslepen door emoties, maar blijft met de voeten op de grond heel nuchter. Hij let op kleine dingen en is daarin erg kritisch, dat maakt dat hij een goed controleur kan zijn en de puntjes op de i zet met daarbij een oog op het nut van de dingen. Het mag niet meer kosten dan het nuttig is. Maagd streeft naar perfectie en is haar eigen beste critica. Alle planeten die vanuit de maagd opereren hebben wat van bovenstaande eigenschappen. Hij kan erg goed alleen zijn, maar ook weer niet té lang.
Mercurius voelt zich wel goed in Maagd en kan met deze energie bv sterk corrigerend optreden.
Mensen met veel Maagd in de horoscoop zijn verpleegster, boekhouder, secretaresse, laborant, apothekersassistente, diëtist, o.i.d


weegschaalWEEGSCHAAL
Een luchtteken. Hoofdkruis

Weegschaal maakt vooral het thema verbinding zichtbaar in de horoscoop en mensen met veel Weegschaalenergie verbinden zich met mensen en met dingen. Ze zoeken naar het evenwicht zodat de schalen in balans zijn. Mooi is belangrijker dan praktisch en een harmonieus samen zijn te verkiezen boven het conflict. Hierdoor zijn ze altijd aan het middelen en schipperen en zie je dat ze soms moeite hebben om keuzes te maken. De lieve vrede belemmert de weegschaal soms om voor zichzelf op te komen en steeds maar weer af te lezen van de ander wat diens voorkeuren zijn. We vinden ze in de kunstkringen, want omdat ze van mooi houden is dit de richting die ze aantrekt, maar ook in de mediation en als vrederechter.
Venus voelt zich heerlijk in het teken Weegschaal.
Mensen met veel Weegschaal in de horoscoop zijn kunstenaar, mediator, vrederechter, huwelijkbemiddelaar, sieradenmaker/verkoper, dichter, o.i.d.


schorpioen

SCHORPIOEN
Een waterteken. Vaste kruis

Schorpioen is een mysterieuze energie die er naar neigt om alles te onderzoeken en uit te pluizen. Het is de onderzoeker, de detective, de psychiater die de onderste steen boven wil hebben en weten wat achter de oppervlakte schuil gaat. Deze energie zoekt uitdagingen en verkent de grenzen van het (on)mogelijke. Meestal durven ze veel en zijn ze in voor experimenten. Deze energie wordt wel eens vergeleken met de vulkanische magma die altijd borrelt, klaar om naar buiten te spuiten. Hij denkt in termen van zwart en wit en goed en fout. Er schuilt een hartstochtelijke energie in de scorpio en jaloersheid is een fenomeen dat je vaak bij dit type vindt.
Het symbool heeft een venijnig haakje en daarmee haakt hij alles vast dat hij tot het zijne wil laten zijn. Geheimen zijn veilig en ook zelf bewaart de schorpioen veel op verborgen plekjes. Er is een fascinatie voor leven en dood en ze kunnen er (ook als kind) gemakkelijk over praten. Ze houden niet van oppervlakkige praat, ze willen diepgang in een gesprek. Pluto hoort bij Schorpioen en is daarmee een planeet die zorgt voor veel transformatieprocessen.
Mensen met veel Schorpioen in de horoscoop zijn detectives, psychiater, begrafenisondernemer, grafsteenontwerper, chirurg, spion, laborant op zoek naar het geheim van virussen en bacteriën, o.i.d.


boogschutter BOOGSCHUTTER
Een vuurteken. beweeglijke kruis

Boogschutter schiet zijn pijlen ver weg om te zien wat daar is. De horizon vangt zijn blik en hij wil weten wat daarachter ligt. Kennis is het handelsmerk en dat komt door lezen en studeren, maar ook door ervaren. Daarom ga je naast het lezen over allerlei zaken ook op zoek en reizen is je lust en je leven. Soms ook via films en boeken reis je de gehele wereld over. Vrijheid is erg belangrijk voor je en jouw maatje mag daarin ook vrij zijn, want daarna is er het feest van de uitwisseling. Visie op het leven, de verschillende goddiensten, normen en waarden, je wilt er alles over weten om er later je eigen stuk uit te halen en een mening te vormen. Filosoferen is een hobby en hoe meer je in dialoog kunt hoe beter het voelt. Je bent gericht op de toekomst en je ziet die positief tegemoet, want er zijn altijd mogelijkheden en je ziet liever geen grenzen. Het leven is een groot avontuur.
Jupiter hoor bij dit teken en die wordt veelal geassocieerd met geluk en optimsme.
Mensen met veel Boogschutter in hun horoscoop zijn filosoof, leraar, reisleider, ondernemer, avonturiers, boekhandelaar o.i.d.


steenbok STEENBOK
Een aardeteken. Hoofdkruis

Steenbok is een ambitieuze energie en leiden de eigenaar naar de top. Hiervoor is de geëigende weg wat traditioneel en conservatief. Het is een zeer serieuze energie en de steenbokmens herken je vaak aan een wat sober uiterlijk met wat denkrimpels in het gelaat. Ze kunnen goed organiseren, overzien structuren en houden de grote lijn goed in de gaten. Ze zijn stabiel en heel eerlijk, houden van rechtvaardigheid en een eerlijke verdeling. Over het algemeen werken ze liever aan een project op de achtergrond dan het te presenteren aan een groot publiek. Zij kunnen heel goed alleen werken en zijn. De berggeit eenzaam op zijn hoge rots. Altijd de volwassene in zichzelf aan het woord laten en niet als kinderachtig bestempeld willen worden. Ouwelijk als kind, maar juist jeugdig als oudere. De humor van de Steenbok is fabuleus en dat maakt ze ook zo prettig om mee te werken. Ze zijn sober en eisen weinig voor zichzelf, maar wat ze hebben moet wel van hoogwaardige kwaliteit zijn.
Saturnus hoort bij Steenbok en deze planeet geeft ook altijd het serieuze tintje aan de horoscoop.
Mensen met veel Steenbok in hun horoscoop zijn harde werkers, organisatoren, bouwers, personeelsfunctionaris, advocaat, rechter, bestuursfuncties o.i.d.


waterman

WATERMAN
Een luchtteken. Vaste kruis

Waterman is een vast teken en heeft vaak twee uitwerkingen, ofwel hij associeert zich met Saturnus (de oude energie) en is wat vasthoudend en heeft moeite met veranderingen of hij is hét gezicht van de nieuwe tijd en associeert zich met Uranus. Veelal is dit laatste het geval, want de nieuwe tijd is nu overal voelbaar. Hij vertegenwoordigt de trends, de rebel die vecht voor rechtvaardigheid, de idealist die niet mee wil lopen in de massa, maar een eigen gezicht wil laten zien. Waterman is het symbool voor vrijheid, gelijkheid, broederschap, maar wil wel een duidelijke eigen identiteit houden. Hij houdt van zijn vrijheid en het advies is om zich niet te snel te binden en vast te leggen. Als Waterman kun je met een kwartje (anno 21ste eeuw: een euro) de wereld rond en weet door zijn inventiviteit altijd wel weer creatieve oplossingen te bedenken. Misschien zijn tijd ver vooruit en voor gek verklaard, maar later blijkt zijn visie toch niet zo slecht te zijn. Altijd in voor zaken die ‘out of the box’ zijn en hij kan ook op die manier denken en daar zijn (be)vindingen vandaan halen.
Ze zijn mentaal ingesteld en hoewel heel intuïtief, lopen ze niet met hun gevoel te koop. Ze zijn authentiek.
Uranus hoort bij Waterman en dit is tevens de planeet van astrologie, revolutie en computer. Nieuwe tijd dus!
Mensen met veel Waterman in hun horoscoop zijn uitvinders, trendsetters, modeontwerpers, astrologen, reclamemakers, rebellen, idealisten en daardoor activisten (in de jeugd) o.i.d.


vissen

VISSEN
Een waterteken. beweeglijk kruis

Vissen is een energie die de grenzen niet zo erg duidelijk voor ogen heeft, het een gaat zomaar over in het ander. Dat geeft Vissen vervloeiende eigenschappen en maakt dat hij zichzelf niet los kan maken van anderen om hem heen. Het is de druppel in de oceaan, die in het water één wordt met de golvende massa. Vissen voelt aan, Vissen voelt in en kan zomaar voelen wat de ander voelt en niet weten dat het niet van hem is. Grenzen zijn vaag en geven moeite om er een halt aan toe te roepen. Dat kan leiden tot verslavingen op allerlei gebied, van alcohol tot drugs, maar ook eindeloos televisie kijken, computerspelletjes doen en gokken zien we veelvuldig. De grenzen aan de kosmische kant leiden tot mensen die kunnen zien, horen en/of voelen wat er in de lucht hangt. Ze zijn geïnteresseerd in spirituele zaken en houden zich bezig met de mensheid en hun geluk. Ze offeren zich op en in de hulpverlening zijn het de handen die je niet ziet, maar wel veel werk verrichten. Ze zijn creatief en dromerig, houden van sprookjes en fantasie, ook daar is de grens tussen werkelijkheid en illusie weg. Muziek spreekt erg aan en ze kunnen zich hierin verliezen.
Ze reageren soms heel anders op medicijnen en kunnen vaak beter met kruiden en/of homeopathie behandeld worden.
Neptunus hoort bij Vissen en onder deze plannet is de realiteit soms ver weg.
Mensen met veel Vissen in hun horoscoop zijn verpleger, illusionist, homeopaat, goeroe, monnik, hulpverlener, mysticus, muzikant, o.i.d.