Het aardse spel en de kosmische realiteit
in relaties


Door: Tineke Boogaarts

In mijn astrologische praktijk kom ik veel vragen tegen over relaties en als ik zo naar de wereld om mij heen kijk en zie dat drie op de vier huwelijken strandt in een scheiding dan ga ik op mijn koppie krabbelen en denken: Hier klopt iets niet.
Ik kom dan op de volgende gedachtes die leiden naar een hypothese, die al jaren voor mij en mijn cliënten goed blijkt te werken en het is gewoon: OMDENKEN!


HET AARDSE SPEL

We hebben in de eeuwen die achter ons liggen als mensheid een bepaald concept bedacht en dat is nu zo in ons brein en onze cultuur verankerd dat we het idee hebben dat dat de ‘waarheid’ is. Uit goede bedoelingen hebben kerk en maatschappij regels bedacht om de mensheid in het gareel te houden. Misschien was de mensheid nog niet toe aan eigen verantwoordelijkheid, dat zou kunnen. Nu begint dat mogelijk wel te ontstaan.
Hierin passen denkbeelden, bij relaties, als:

  • Het moet liefst een man en een vrouw zijn
  • Er mag geen derde persoon bij komen en participeren
  • Het leeftijdsverschil mag niet té groot zijn
  • Er moet een hoger geplaatst persoon aan te pas komen om het te bevestigen, te bezegelen. Het ‘trouwen’.
  • Rituelen en plechtigheden behoren hierbij, alsmede uiterlijke kenmerken, zoals de ringen.
  • Het is ‘tot de dood ons scheidt’
  • …. (bedenk zelf nog maar meer ‘regels’ en ik hoor ze graag om toe te voegen)

De gehele maatschappij is er op gefocust en het levert heel veel schuldgevoelens op als er van die regels wordt afgeweken, met alle stress en frustraties die dit tot gevolg hebben.


DE KOSMISCHE WERKELIJKHEID

Kosmisch gezien zijn wij zielen die vanuit het universums (kosmos) terug komen op aarde met een aantal boodschappen in onze rugzak waarvan we er een aantal willen afhandelen hier op aarde.
Hiervoor zijn de personen (zielen) die we tegenkomen heel erg belangrijk.
Met hen hebben we te dealen, hebben we confrontaties uit te werken, worden we gestimuleerd om bepaalde stappen in bepaalde richtingen te nemen, kortom zij zijn onze gereedschappen in ons proces op aarde.
Het zijn altijd personen die ons ‘raken’ in positieve of negatieve zin en het drama (handelingen) wat daar uit voortvloeit is nodig voor onze zielengroei.
De aantrekking is vaak zo groot dat aardse regels ineens niet meer gevoeld worden of minder sterk zijn dan de aantrekking die heel intens beleefd wordt en ons tot daden aanzet.

Het zijn kortweg twee zielen die elkaar tegenkomen en iets moeten met elkaar!

Of dat nu soulmates of tweelingzielen zijn of gewoon iemand die in zijn rugzakje de opdracht heeft om je een rotschop te geven omdat je een bepaalde kant uit moet, dat maakt niet uit. Er is altijd een sterke roep (gevoel) om er iets mee te doen.
De regels van het aardse spel kunnen ons tegenhouden, omdat dit in ons systeem als ‘waarheid’ vast is komen te zitten en sommigen luisteren daar naar, tegen wil en dank.
In geval van soulmates of tweelingzielen is uiteindelijk de échte Liefde, met hoofdletter L, die de drijfveer is en wat is er nu mis met échte Liefde?

Ben je met een partner en overkomt jou twijfel en verwarring, bekijk dan wat er in je relatie aan waarde is of was, want ook deze persoon kwam uit een van de, of beider rugzakjes.
Daar ligt een les voor beiden, die mogelijk al geleerd is of nog afgerond mag worden.
Zeker óók voor die ander! Niet alleen voor jou.
Ik ben eens gaan kijken wat al mijn relaties (en dat zijn er veel) voor mij betekend hebben en ik was blij verrast wat daar uitkwam. Dat terugblikken kan vaak alleen als je al helemaal los van die ander bent gekomen.

Als we ons denken, daarmee onze visie, mogen veranderen, dan zal de reële situatie ook de mogelijkheid krijgen om te veranderen en is er veel meer mogelijk!

Ik hanteer wel het woord ‘zuiver’ hierbij en wat bedoel ik daarmee?
Iets kan goed of fout zijn in de ogen van de maatschappij of het systeem waarin jij leeft (denk aan allerlei godsdienstige regels, maar ook wettelijke normen en waardes), maar als het ‘zuiver’ voelt voor jou en je het ten alle tijden kunt verantwoorden voor jezelf dan zit je mogelijk op een niveau dat richting ’kosmisch zuiver’ gaat.
Het is moeilijk om hier echt concreet in te zijn en houd rekening met wat hieronder staat:
Voel goed wat je hart je ingeeft en ga met respect om met anderen die een ander begrip hierover hebben, want niet iedereen kan zo maar die sprong van het aardse spel naar de kosmische werkelijkheid maken. Je moet er, evolutionair, ook aan toe zijn.

Zorg dat het nooit een conflict wordt in de zin van: Ik heb gelijk!
Nee, zeg steeds: dit is mijn visie en ik respecteer dat jij er (nog) anders over denkt.

Dit stuk komt uit mijn koker, ik deel het met jou om een beweging in je brein op gang te zetten, maar ook ik heb de wijsheid niet in pacht.
Kijk wat voor jou goed (zuiver) voelt en handel van daaruit.
Laat het een inspiratie zijn om je eigen visie aan te passen, want dat telt:

jouw eigen authentieke visie, niet het napraten van anderen.

Reageer als je een positieve aanvulling hebt.

Klik hier om  te reageren