zonDe Zon

Zonneteken, ook wel je Sterrenbeeld genoemd.

Samen met de Ascendant en de Maan in teken kom je al een heel eind met het duiden van je eigen horoscoop.
Daarnaast spelen de astrologische huizen een belangrijke rol.

Verder duiden met onderstaande links:

Succes

ZON in astrologisch teken = sterrenbeeld

Zoek hieronder op waar jouw Zon staat. Het is een belangrijke energie en kan je karakter voor een groot deel vormen. Een en ander hangt ook af van wáár je Zon staat, in welk huis. Staat je Zon in het eerste huis dan laat je duidelijk van je horen en sta je veel vooraan in de etalage. Staat je Zon in het 12e huis dan blijf je liever op de achtergrond. Kijk dus ook naar de huizen. Heel belangrijk! En…de Zon zegt echt niet alles. De rest van de horoscoop kan naar een totaal andere richting wijzen. Je kunt zo maar een Maagdelijk Vissen zijn of een Plutonische Tweelingen. Daarom zijn de horoscopen in krant en tijdschriften wel erg eenzijdig, die maken het voor grote groepen leesbaar, maar heeft eigenlijk niets met (professionele) astrologie te maken

ramZon in RAM (vuur)
Met de Zon in Ram houd je van actie en uitdagingen, dat maakt dat je graag lijfelijk bezig bent en meestal beoefen je wel een of andere sport. Liefst korte krachtig prestaties, want sleur is niets voor jou. Je bent iemand die initiatieven neemt, soms zonder er bij na te denken, impulsief. Er schuilt een pionier in jou en uitdagingen lokken je uit om actie te ondernemen.

stier  Zon in STIER (aarde)
Met de Zon in Stier houd je van de natuur én van gezelligheid. Je komt wat traag op gang maar eenmaal bezig, blijf jij doorgaan waar anderen ophouden. Je bent altijd op zoek naar concrete zekerheden en je bent wars van veranderingen. Daar moet je de tijd voor nemen om aan te wennen. Genieten is jouw ding en aangezien je ook lichamelijk bent ingesteld is het goed jezelf zo af en toe een massage te gunnen. Je bent een betrouwbaar iemand en zal iemand niet gauw laten vallen. Mogelijk ben je een kunstliefhebber, maar van geld ben je ook niet vies.

tweelingen  Zon in TWEELINGEN (lucht)
Met de Zon in Tweelingen ben je een communicatiedier. Je vindt altijd wel iemand waarmee je contact kunt maken en je weet van talloze onderwerpen iets af en dat maakt dat je bijna overal over mee kunt praten. Je bent niet graag alleen en je past je gemakkelijk aan zodat je niet alleen hoeft te zijn, want je leeft bij gezelschap. Je fladdert als een vlinder van bloem naar bloem, als het maar gezellig is. Op veel gebieden van de communicatie ben je thuis: computer, telefoon, e-mail, Facebook, Twitter en jij gebruikt het, maar de directe babbel heeft toch je voorkeur. Je nieuwsgierige aard brengt je steeds weer in andere gebieden en overal pluk je je bloemen. Meestal ben je vrolijk van aard. Je mindere buien zijn vooral als je alleen bent.

kreeft Zon in KREEFT (water)
Met de Zon in Kreeft heb je een groot en emotioneel hart dat graag zorgt en reddert. Je hebt veel moederlijke gevoelens en houdt de kloek graag bij elkaar. Je moeder was en/of is erg belangrijk en jij zelf hebt een moederlijke karakter en je wilt anderen geven wat je zelf misschien wel het meest mist: een basisvertrouwen in jezelf en de dingen om je heen. Je kookt maaltijden voor mensen in nood en haalt boodschappen. De Maan hoort bij Kreeft en daardoor kun je last hebben van die wisselende vormen van de Maan en de stemmingen die daarbij horen. Misschien slaap je wel slecht bij Volle Maan. Jongens met Kreeft-Zon worden soms als watjes gezien omdat ze zo gevoelig zijn. Mannen huilen niet gaat dan niet op, want het Kreeftjongetje heeft zo veel emoties waar hij mee moet dealen. Het zijn moederlijk ingestelde mannen. Heerlijk als dat mag.

leeuwZon in LEEUW (vuur)
Met de Zon in leeuw ben jij het centrum van het universum. Je staat graag in de belangstelling en als toneelspeler zou je het niet slecht doen. Aandacht is een belangrijk ingrediënt voor jouw groeiproces en je hebt er veel van nodig, net al complimentjes. Het is de strijd tussen macht en kracht, want als je niet voldoende in de picture bent ga je dit forceren door een rol aan te nemen die je dat applaus wel geeft. Krijg je genoeg positieve aandacht dan kun je je ontwikkelen tot iemand met charismatische kracht en gezag. Leiding geven is een van kwaliteiten en vanuit een goed eigen zelfbeeld kan je een goede leider worden. Entertainen en een rol spelen kun je goed, je hebt een warm hart, bent royaal en gaat voor kwaliteit en… het mag wat kosten. IJdelheid is je niet vreemd, tenzij je aan de aan Leeuw gekoppelde faalangst leidt. Dat, angst om fouten te maken, krijg je als je niet voldoende de positiviteit absorbeert. Pak de bright side of life.

maagd  Zon in MAAGD (aarde)
Met de Zon in Maagd ben je zorgzaam en kritisch, maar ook geïnteresseerd in alles wat met gezondheid en/of voeding te maken heeft. Je zorgt voor een perfecte hygiëne en verwacht dit ook van anderen. Doordat je erg gericht bent op details kun je soms door de bomen het bos niet meer zien. Bovendien vind je vuile handen maar niets en moet je duidelijk daar zijn waar jouw talenten liggen. Lekker pietepeuterig, een struik van de luis ontdoen met een plantenspuit (zeep en spiritus) is meer iets voor jou dan grond omspitten en struiken planten. Corrigeer jij maar teksten of werk een rij met cijfertjes uit voor de boekhouder.
Je hebt zorg voor de mensen in je omgeving en staat klaar als er geredderd moet worden. Je kan preuts zijn, maar dat hoeft niet. Wel ben je kritisch naar elke nieuwe stap en nieuw mens, dus ook naar partners. Je moet ze door een ringetje kunnen halen.

librasZon in WEEGSCHAAL (lucht)
Met de Zon in Weegschaal is harmonie in je leven belangrijk. Je doet alles om de lieve vrede te bewaren en dat is gelijk je valkuil, want voor jezelf opkomen, dat mag je nog leren. Jij bent net zo waardevol als alle anderen en we kunnen het creatief oneens zijn, dat hoeft geen ruzie te betekenen. Het mooie in het leven zie jij en de schone kunsten zijn aan jou wel toevertrouwd. Of je daar nu zelf actief mee aan de slag gaat of alleen geniet van wat anderen maken, dat is niet belangrijk. Jij houdt van esthetisch verantwoord en de streling van het oog geeft jou een gevoel van genieten. Je maakt gemakkelijk contact, kan wat verlegen zijn, maar dat geeft ook een charmante uitstraling.
‘Lief’ is een woord dat ook bij jou kan passen.

schorpioenZon in SCHORPIOEN (water)
Met de Zon in Schorpioen laat je je niet gemakkelijk zien. Ja, ze zien je wel maar niet je diepste innerlijk, dat houd je voor jezelf. Je bent wel heel erg geïnteresseerd in die ander en met haarscherpe waarnemingen achterhaal jij wat er schuil gaat achter een façade. Dat maakt je tot een soort detective of psychiater. Je houdt van geheimen en kan zelf ook heel goed een geheim bewaren. Zwart en wit zijn jouw kleuren en je hebt moeite met de grijstinten. Voor jou is iets goed of fout en daar reageer je ook naar en kan, als je je belazert voelt, zomaar alle banden doorknippen. Je hebt soms iets mysterieus over je, omdat mensen geen vat op je kunnen krijgen. Je houdt van uitdagingen en je durft veel. Je hebt een enorme gevoelswereld, alsof er een vulkaan in je huist. Het borrelt altijd, maar komt zelden aan de oppervlakte, behalve misschien in je dromen. Alles doe je met een enorme intensiteit en concentratie. De focus is meestal op één ding tegelijk gericht.

boogschutter Zon in BOOGSCHUTTER (vuur)
Met de Zon in Boogschutter wil jij grenzen verkennen en overschrijden. Aan de andere kant van de heuvel, wat vind je daar? Je verzamelt kennis en ervaringen om ze vooral ook te delen met je medemens. Je bent nieuwsgierig en wil veel weten; daarvoor speur je op het internet, leest boeken en gaat op reis naar verre oorden. Vrijheid is hierin erg belangrijk en hoewel je veel wilt leren is het stil zitten in een schoolbank niet écht jouw ding. Als je op jouw manier mag onderzoeken en leren dan houd je er ook plezier in. Je bent intuïtief en enthousiast en door je impulsiviteit in het begin en je enthousiasme om alles te delen, vinden mensen jou soms eigenwijs. In wezen ben je ook ‘eigen’ ‘wijs’ , maar dan wel met een ander accent dan de mensen om je heen oordelen. Altijd zie je het leven van de zonnige kant en je optimisme is aanstekelijk. Soms kun je wat overdrijven, maar dat komt doordat je zo begeisterd bent.

 steenbokZon in STEENBOK (aarde)
Met de Zon in Steenbok ben je een goede organisator die alle heel serieus neemt. Je houdt van orde en je vindt dat er bepaalde regels moeten zijn. Als kind wil je al volwassen zijn en je wilt dan ook niet kinderlijk benaderd worden met bv verkleinwoordjes. Nee, gelijkheid, ook een grote stoel en een gewoon bord. Je bent enigszins traditioneel en conservatief en oude waarden en normen kunnen zinvol zijn. Hoge ambities leiden jou naar hoge hoogten en eenmaal daar is het ‘lonly at the top’. De berggeit op de rots, alleen, maar niet ontevreden. Ben je in je jeugd wat ouwelijk, als oudere ben je juist vaak jong van hart. Jouw humor is groot en niet voor iedereen toegankelijk, want er is over nagedacht en van een hoge kwaliteit. Degelijkheid en duurzaam zijn begrippen voor jou die vanzelfsprekend zijn. Het mag iets meer kosten als er een kwaliteitsgarantie is. Je hebt vaak zo’n rimpel in het voorhoofd of tussen de wenkbrauwen, een serieus uiterlijk.

watermanZon in WATERMAN (lucht)
Met de Zon in Waterman ben je uniek. Dat wil je ook blijven en als zodanig (h)erkend worden. Het zinnetje: ‘iedereen doet het, dus jij ook’ werkt als een rode lap op een stier, want jij bent niet iedereen, JIJ bent JIJ! Je ervaart jezelf als speciaal en je bent ook altijd op zoek naar die andere dingen die niemand heeft of ziet. Dat maakt je tot uitvinder of trendsetter. Vrijheid heb je heel hoog in het vaandel staan en ik raad je aan je niet al te vroeg te binden in huwelijk of relatie. Jij kunt allerlei vormen accepteren en vindt niet gauw iets gek, ook niet in relaties. Tenzij je een sterke Saturnus in je horoscoop hebt, want dan ben je wat behoudender. Waterman houdt van feesten en gek doen, maar is ook serieus, zolang hij maar als uniek persoon benaderd wordt. Je redeneert meer met je verstand dan dat je op je gevoel vaart en soms vinden mensen je wat koel. Je doet alles met computers en ook astrologie vind je meestal wel boeiend. Je bent erg sociaal, zolang iedereen niet op een hoop geveegd wordt en er geen onderscheid meer gemaakt wordt. Authenticiteit waardeer je heel erg. Niets menselijks is je vreemd en je bent eerst mens, dan pas man of vrouw.

vissenZon in VISSEN (water)
Vissen, het laatste teken van de dierenriem en daarmee is het thema ‘afscheid’ ook dat van de Vissen onder ons. Ze willen eigenlijk helemaal niet hier op aarde zijn en hebben een lijntje met de energie achter de sluier van ons bestaan. Ze zijn kosmisch ingesteld en voelen niet zo zeer hun lichaam op aarde. Ze verdwijnen in elke energie en voelen soms niet de grenzen tussen zichzelf en de ander. Dat maakt ze heel invoelend en mediamiek, maar vaak wordt dit op jonge leeftijd niet gewaardeerd, vooral bij jongens niet. Dromen hoort toch niet als je in de klas zit. Deze mooie eigenschappen worden dan naar de achtergrond geplaatst en dan zie je vaak dat ze het tegenover liggend teken (Maagd) gaan uitwerken. Vissen hebben moeite met grenzen en op aards niveau kan dat leiden tot verslavingen op allerlei gebieden en op kosmisch niveau is de sky de limit en hebben ze soms een verhoogde intuïtie dat tot helderziendheid kan leiden. Het grote belang staat boven het individuele belang en ze zijn som heel erg idealistisch.