Het kraken van Pluto

 (Transit Pluto vierkant Radix Pluto)

De term kraken komt uit chemie en houdt in dat door verhitting van een stof de moleculen uit elkaar vallen en een nieuwe verbinding aangaan, er ontstaat een herrangschikking

Dit proces heeft naar mijn gevoel het volgende als doel:
De ziel wil naar de Noordknoop toe, want dat heeft hij zich voorgenomen in dit leven. Door de opruim- en verwerkingsperiodes tijdens het teruggaan naar de energie van de Zuidknoop is er veel ‘ruis’ gekomen en heeft het ego vaak een enorme oppepper gekregen. Je bent erg ver van je eigenlijke pad afgedwaald’, je ego heeft veel overgenomen, vooral om te grounden (wortelen).
De tijd dat je Pluto kraakt word je geconfronteerd met die ‘rommel’ en er moet worden opgeruimd. Daarbij moet ook het ego weer op zijn plaats gezet worden, terug naar de achtergrond en dat kost inspanning, tijd en vooral weerstand. We hebben toch steeds maar moeite met echt veranderen, transformeren, het ego protesteert.
Vrijwel iedereen die de ervaring hebben doorgemaakt zegt dat het de moeite waard was om doorheen te gaan, omdat ze nu zichzelf en de wereld met andere ogen zien. Er zit meer groei naar echte wijsheid achter.

Hoe verder je van je eigenlijke pad af bent, hoe zwaarder het kraken van Pluto.

maanbanenFeitjes:
De Noordelijke Maansknoop of Drakenkop is het punt waarop de baan van de Maan het vlak van het zonnestelsel (de ecliptica) snijdt wanneer ze van zuid naar noord gaand de ecliptica passeert. De Drakenstaart of Zuidelijke Maansknoop n bevindt zich in de horoscoop op het exact tegenoverliggende punt. Andere punten zijn: Zwarte Maan (Lilith) en Zwarte Zon. Het zijn dus “lege” punten en als zodanig géén planeten die materie zijn.
De Drakenkop doet er 18,54* jaar over om door alle twaalf tekens te gaan en verblijft zodoende ongeveer 1½ jaar in elk teken.

* Een cyclus die overeenkomt met: onroerend goed, de economie, huwelijksstatistieken, immigratie, katoen- en varkensprijzen, aandelen enz.
[1] Het berekenen van de Secundaire Maan laten we buiten beschouwing Zo ook met de berekening van de transit van Pluto. Die gegevens kunnen zelf worden opgezocht of eventueel opgevraagd.

Reader over deze materie is te vinden in de winkel
Het is de vorm van een Cd-rom of usb (wordt dan verstuurd), maar kan ook gemaild worden. neem contact op met me.