De Ascendant Inspireert
Nieuw project

ascendant inspireert

Ascendant inspireert

De Ascendant inspireert

Na het boek Lunaren, dat ook door een groep enthousiaste belangstellenden tot stand is gekomen is er nu weer een nieuw project in ontwikkeling.
Hiervoor nodig ik mensen uit om mee te doen en als je geïnteresseerd bent kijk dan hier voor meer informatie.

De Ascendant

Belangrijk hierbij is de juiste geboortetijd!
Die bepaalt welke Ascendant je hebt. Weet je de geboortetijd niet, dan kun je altijd een geboortebewijs in de gemeente waar je geboren bent aanvragen. Daar staat de tijd op die je vader of iemand anders heeft opgegeven. Soms is deze afgerond naar hele of halve uren.

De beste bronnen zijn: geboorteboeken, geboortetegeltjes, ziekenhuisbewijzen.
Het geheugen van moeders kan goed zijn, maar soms ook niet.

Meer over de Ascendant:

Wanneer wij onze eerste ademteug toelaten, meestal gepaard gaande met de eerste schreeuw, zijn we verbonden met de aarde en is onze levensweg begonnen. We gebruiken de gedeelde lucht van de gehele wereldbevolking en dat geeft verbondenheid, of we dat nu bewust ervaren of niet. In moderne termen kunnen we zeggen dat we op dat moment inloggen op de aardse trillingen.
Het is een belangrijk moment voor de horoscoop, want op dat exacte tijdstip staan we even stil om de hemelstand vast te leggen en daarmee is de horoscooptekening met de daarmee bepaalde Ascendant een feit.

De hemelconstellatie is dus heel sterk verbonden met het tijdstip van onze komst op deze aarde.
De Ascendant wordt ook wel het geboortepunt genoemd.

Soms kunnen we aan de Ascendant, gecombineerd met planeten, zelfs zien hoe een geboorte verlopen is.
Het levensspel kan beginnen en de Ascendant is de spelverdeler, want door de Ascendant vallen planeten in een bepaald deel van de cirkel en ‘bewonen’ dan een astrologisch huis. Daar hebben ze een aandeel in een gebied dat ons gaat begeleiden door het leven heen.
Bij een andere Ascendant betekent dit direct dat er een andere verdeling van de huizen ontstaat.

We gaan weer van de aarde weg bij onze dood en dan zeggen we dat iemand zijn laatste adem heeft uitgeblazen.

Wat vertelt de Ascendant?

De ascendant in de horoscoop geeft aan hoe jij overkomt bij andere mensen als ze je nog niet kennen. De eerste indruk die je geeft, je uitstraling, je uiterlijk. Je lichaamsbouw, keuze van kleding en gedrag heeft er ook mee te maken.

De Ascendant kunnen we alleen berekenen als we de juiste geboortetijd hebben, want het is het teken (sterrenbeeld) dat aan de horizon omhoog komt op het moment van geboorte. In het Engels heet het dan ook ‘rising sign’.
Over de dag komt elk teken van de dierenriem langs de horizon en je kunt daar uit afleiden dat gemiddeld elke twee uur van teken wordt gewisseld. Elke 4 minuten verschuift de Ascendant 4 graden. Dit is gemiddeld, want bij tekens als Ram en Vissen gaat het sneller. Deze Ascendanten komen dus ook minder voor. Leeuw, Maagd en Weegschaal komen het meest voor.
De planeet die bij de Ascendant hoort wordt de horoscoopheerser genoemd, of Heer één, en is heel belangrijk in jouw horoscoop. Het teken waar deze in staat geeft een bepaalde kleur aan je leven, maar vooral het astrologische huis waar hij staat is het gebied dat bij jou een thema in je leven kan zijn. In het overzichtsschema hieronder kun je zien welke planeet voor jou belangrijk is.
Hiervoor moet je natuurlijk wel je Ascendant weten. Kijk of je je horoscoop hier kunt maken.

ascendant

In de horoscooptekening is het op de horizontale as het linker teken. In het voorbeeld loopt de ascendant door het teken Waterman.
Je Ascendant kan heel sterk zijn, bijvoorbeeld omdat die eerste indruk erg bevestigd is geworden in je jeugd. Dat kan zijn bij de gezellige Tweeling of bij de altijd nette Maagd. De niet aanwezige en dromerige Vissen wordt niet zo geaccepteerd.
Hieronder geef ik steeds een korte omschrijving van de verschillende ascendanten.
Aan de andere kant staat de descendant en die geeft informatie over de sfeer waarin jij een relatie wilt, en dat is ook interessant, toch? in jet te downloaden document staat daar ook wat over geschreven. Zie onderaan.

Ascendantplaneet

welke planeet hoort bij jouw
Ascendant

Wil je meer weten download dan hier een document waarin meer beschreven staat over de verschillende Ascendanten (en Descendant = het teken dat iets over welk soort relatie jou aanspreekt).  Download hier: De Ascendant

In het boek Lunaren vind je nog veel meer over de Ascendant.

lunarenboek

lunarenboek