Tineke

nk-maagd

Als maagd ben ik geboren en als maagd zal ik sterven.


Hieronder mijn horoscoop:

eigenhorosc

astrologisch bekeken:

Ik ben nogal eigenwijs met een Watermanascendant, maar ook weer heel serieus met mijn Zon in Maagd, conjunct Saturnus.

De Maan in Vissen maakt mij erg invoelend en intuïtief.
Met Boogschutter op cusp 10 is lesgeven heel gewoon als beroep.

De Noordknoop in het 2e huis geeft mij vele verschillende talenten en het volle 7e huis, met ook nog Pluto en Saturnus, heeft de belofte van vele partners waar gemaakt. Het was niet altijd gemakkelijk, maar ik heb veel van mijn ‘partners’ geleerd.

De Zwarte Maan, conjunct de Noordknoop in 2, wordt langzaam weer wakker.
Zij geeft me de heldervoelendheid die ik zo perfect in de astrologische consulten en coachingspraktijk kan gebruiken.
Cadeautjes zijn het.
Langzaamaan durf ik te zeggen dat ik ‘multi-talented’ ben. Eng hoor, maar wel waar.

Tineke Boogaarts

7 september 1949, 17:49u te Rotterdam (horoscoop staat hiernaast afgebeeld)

Sinds 1996 ben ik bezig met astrologie en het vult mijn leven. Het is een studie waar je je hele leven mee bezig kan zijn. Nu ben ik toch al iemand van wie de levensloop uit ‘naar school gaan’ bestaat, dus het geeft me wel voldoening te weten dat ik nog even voort kan. Ik hoef me niet te vervelen. Astrologisch weet ik dat, door mijn MC in Boogschutter, mijn passie bestaat uit het opnemen en doorgeven van kennis. Daarmee ben ik graag anderen van dienst en dienstbaarheid hoort weer bij Maagd.

Op 3-jarige leeftijd wilde ik al naar school, omdat ik dan ook vakantie had  en vanaf het moment dat ik op de kleuterschool zat voelde ik me thuis. Na de  lagere school en HBS besloot ik mijn schoolloopbaan te verlengen door naar de opleidingsschool voor kleuterleidsters te gaan, dan kon je tenminste je hele leven op school blijven. Daar maakte ik kennis met de psychologie en dat werd mijn eerste volwassen passie. Om hiermee verder te kunnen gaan ben ik naar de academie gegaan om M.O.-orthopedagogie te gaan studeren en ondertussen was ik in deze sector werkzaam als psychologisch medewerkster bij Huize Ursula in Nieuwveen, een instituut voor verstandelijk gehandicapten. Hier heb ik de afdeling test en diagnostiek helpen opzetten, groepsleiding begeleid in hun pedagogisch werk en gaf ik les aan de Z-opleiding. Heel leuk om te doen, maar…een groot probleem deed zich voor: ik kon zelf geen kinderen krijgen! Op een gegeven moment wilde ik ook niet meer met kinderen werken en ben toen een geheel andere kant opgegaan:
Ik ging een grote liefde achterna en werd buschauffeur. Tegelijkertijd raakte ik geïnteresseerd in alternatieve geneeswijzen en spiritualiteit.
De voetreflexologie werd mijn tweede passie en vele uren heb ik aan voetjes gefrummeld en mensen op wolkjes naar huis laten gaan. Heerlijk! Ik kreeg een andere visie op het leven. Dat koste me wel mijn huwelijk, maar ik kreeg een eerste spontane ervaring met mijn talenten tot magnetiseren en healing op afstand. Doodeng en ook heel mooi. In mijn horoscoop zag ik later dat het ontwikkelen van mijn talenten één van mijn doelen was in dit leven, (Noordknoop in 2e huis) dus het klopte.

Door mijn man Han (overleden in 1991) is toneel in mijn leven gekomen en daar heb ik mij ook heel erg in gewenteld, via spelen (amateurtoneel op hoog niveau), regisseren en ik heb zelfs een jaar dramatherapie gestudeerd. In Ierland heb ik een paar ‘summerschools’ gedaan, veel geleerd en leuke mensen ontmoet waar ik nog steeds contact mee heb. Ik vind een goed toneelstuk nog altijd heerlijk om naar toe te gaan en ik speel zelf af en toe ook nog wel, als acteur in trainingen.

Een paar jaar heb ik, als eerste vrouwelijke touringcarchauffeur, rondgetoerd door heel Europa. Het heeft mij veel geleerd, ik heb veel gezien, maar het was ook erg zwaar.
Zo kwam ik in de periode van ‘Pluto kraken’ en kreeg ik heel wat voor mijn kiezen. Ik wist toen nog niet dat dit bij het echte leven hoorde.
Ik heb daarna het harde leven van de reiswereld vaarwel gezegd en ben weer een paar jaar in de kleuterklas gaan werken. Daar ontdekte ik dat ik mijn moederlijke gevoelens beter kwijt kon dan in de eerste periode van voor de klas staan (toen was ik pas 18 en inmiddels was ik 42).
De kleuters waren okay, maar met het schoolsysteem van toen kon ik mij niet meer verenigen, dat gaf conflicten. Ik was in een groot veranderingsproces terecht gekomen. Transformatie ten top. Stoppen met roken, de overgang, de dood van een vriend en ex-echtgenoot, problemen op het werk, een heel nieuw leven vinden en al die dingen die er bij horen om je weer op het eigen pad te brengen, het hoorde er allemaal bij (begreep ik later).

Geen gemakkelijke tijd, maar wel een die mij weer gebracht heeft op de weg waar ik behoorde te zijn. Die mijn ziel verkozen had.

Dan doet de Astrologie zijn intrede

Dat was ook de tijd dat de astrologie op mijn weg kwam en dat werd mijn derde passie. Eerst gecombineerd met de psychologie, maar gaandeweg steeds meer met de spiritualiteit. Sinds 2016 is de Evolutionaire Astrologie (EA) als waardevolle richting erbij gevoegd en verrijkt mijn leven en visie.

Ik heb de beroepsopleiding bij Agnes Geveke, ‘Jupiter’, in Amsterdam gedaan en ik heb modules bij Karen Hamaker, Bastiaan van Wingerden, Han van Straaten en Genevieve Wils (zwarte lichten), Michael de Baker en vele anderen gevolgd.

En daarna…

is het mijn gereedschap voor mijn eigen leven en dat van anderen. Op de vele kruispunten in het leven helpt de astrologie dikwijls om de wegwijzers te vinden, om te weten waar je staat en je de keuze te geven welke richting je op kan. En soms ook niet, want het brengt je ook wel eens op een dwaalspoor.
Steeds meer ga ik de astrologie als hulpmiddel zien en niet als doel op zich, als een soort bijvak van het leven.

Naast de astrologie verdiep ik mij in de zin van het leven. Door de Course in Miracles en de doorgevingen van Tobias (Crimson Circle), The Secret, enzovoort, blijf ik mijzelf ontwikkelen. Het leven zelf is mijn leerschool, maar hulpmiddelen zijn welkom en vooral door de dialoog met anderen groei ik steeds verder. Ik kom nog steeds stootstenen en struikeltakken tegen, maar het hoort erbij en zijn de uitdagingen tot groei. Omdenken is daar een handige tool bij.

In december 2004 heb ik nog een vaardigheid en kijkrichting aan mijn lijstje toevoegen:
Ik heb mijn certificering voor NLP-practitioner. Het motto van NLP is:

“Als je altijd blijft doen wat je gedaan hebt,
zal je altijd krijgen wat je gekregen hebt”

De AstroParty is mijn kindje geworden. Het is een door mij ontwikkeld spel dat de brug slaat tussen de professionele astrologie en de geïnteresseerde leek. Sinds juni 2005 heeft dit zijn weg gevonden naar verschillende astrologen in binnen- en buitenland en via hen naar de vele mensen die het spel met heel veel plezier gespeeld hebben. Ik en vele andere astrologen spelen het regelmatig en de reacties zijn altijd enthousiast. Intussen heb ik dit concept en daarmee de organisatie overgedaan omdat het me te veel werd. Ik blijf het spel nog wel spelen.
De website heeft ook een nieuwe eigenaar sinds 2019.

In september 2006 ben ik naar Amersfoort (adresgegevens) verhuisd en voel me daar prima. Wat kan een verhuizing veel doen met een mens!
Er is hier een mooie praktijkruimte waar ik veel mensen ontvang en waar we kennis en kunde delen. Ik voel me hier in Amersfoort echt op mijn plek en er gebeuren mooie dingen.

In de tijd dat ik van drie dagen werken op de bus naar één dag kon gaan had ik weer tijd voor opleidingen die ik boeiend vind en ik heb intussen de professionele opleiding voor hartcoherentie gedaan en mij geschoold in EMDR. Deze richtingen voeden mijn overtuiging dat er zo veel meer is dat we zelf ter hand kunnen nemen om ons welzijn te bevorderen en de gezondheidskas te ontzien. In de toekomst zal er steeds meer zelfregulatie komen. Gezondheid heeft altijd mijn interesse gehad. (Maagd hè).

Ik werk sinds 2012 ook bij Slachtofferhulp Nederland als vrijwilliger en kan daar uitstekend mijn talenten inzetten. Hoewel soms zware problematieken kan ik iets betekenen en mensen een stapje verder helpen. Mooi werk.

Van astrologie alleen kon ik niet leven en voor mijn dagelijks brood reed ik op de bus, parttime. Het was leuk en het hield mij met de pootjes op de grond. Langzaam heb ik daar afscheid van genomen en steeds meer FLOW in mijn leven gaan inbouwen, zodat ik op de weg die mijn ziel zo lekker vindt kan doorgroeien. Sinds november 2014 ben ik met pensioen en krijg ik de opgebouwde centjes uitgekeerd in de vorm van AOW en een klein pensioentje. Geluksvogel!

De tijd die overblijft is nu wat meer en in mijn vrije tijd reis ik graag. Ik heb ook het zeilen langs de Turkse kust ontdekt en helpt mij het woord ‘genieten’ in praktijk te brengen. Ik bezoek wat meer vrienden en houd zo de contacten levend. Ik blijf doorgaan met leren.
Met de computer ben ik meestal de beste maatjes, vooral ook door de fijne e-mailcontacten. Ik ben graag met websites maken bezig en leef helemaal op als ik een creatief proces kan aangaan.
Ik houd van sauna, uitwisselen met mensen en gewoon heerlijk naar film of theater, maar voor de buis met een video/dvd kan ook heerlijk ontspannend zijn, evenals wandelen. De klompenpaden zijn geliefd.
Na de vele ervaringen met partners voel ik mij nu happy in mijn eentje. Ik voel me een ‘happy-single’ maar vrienden blijven een belangrijke plaats in mijn leven innemen en wie weet….komt er toch nog eens een speciaal iemand op mijn pad.
En dat gebeurt dan in 2019 als ik een oude soulmate weer ontmoet (ik ken hem al vanaf 1986) en we houden ons eigen leven, maar regelmatig zijn we ook samen, om te fietsen en andere gezamenlijke hobby’s uit te oefenen. Zó leuk om dat nog in deze fase van het leven te mogen ervaren. Die ontmoetingen zijn feestjes! Waarschijnlijk zijn wij tweelingzielen en over dat fenomeen heb ik aardig wat onderzoek verricht en ook her en der wat geschreven. Het blijft een bijzonder gebeuren, maar ook heel moeilijk. Zie dit document.

In 2013 en 2014 is het Lunarenproject op mijn pad gekomen en dat heeft geleid tot het ontstaan van mijn eerste boek: Lunaren. Weer een kindje in mijn leven. Het was een genot om mee bezig te zijn en nu mag het zijn weg in de wereld vinden. Ik krijg leuk reacties.

www.noordknoop.nl/lunaren

Aan een tweede boek, dat gaat over de Ascendant wordt hard gewerkt, maar kent nu een tijd van stilstand. Ik hoop het snel weer op te pakken.

In 2015  is er weer een nieuw kindje bij gekomen: instructiefilmpjes (tutorials) maken voor de wat ingewikkelde astrologieprogramma’s (computer) zoals Solar Fire en Astroscoop. De website is www.astro-tutorials.com.

In 2017 sluit ik mij aan bij de CLW (Coöperatie Laatste Wil) als gespreksleidster en voor het opzetten van gespreksgroepen. De dood heeft me altijd geïntrigeerd en ik wil graag ook de eigen regie hierin houden. Ook hiervoor maar weer een website gemaakt: www.mijnwijzedood.nl

Zo leef ik verder, mij steeds weer verwonderend hoe het verloopt.

Je mag mij altijd vragen stellen: tineke@noordknoop.nl

De astrologische nazaten:

De AstroParty

Dit is intussen overgegaan naar een andere organisatie,
maar ik geef nog wel party’s hoor.

fichesbord8

ga voor meer informatie naar:
astroparty op deze website
Ook voor kinderparty’s


Het boek ‘Lunaren’

Lunarenkaft kleiner

Voor meer informatie, ga naar
www.lunaren.nl

14 Tineke (3)


Andere websites van mij:

www.opmijnwolkje.nl

www.busverhalen.nl

www.astro-tutorials.com

www.mijnwijzedood.nl