De rode draad, het knopenpad

De belangrijke momenten op het Knopenpad    draad1   de rode draad

Je wordt geboren met het ultieme idee wat je wilt gaan doen op deze aarde.
Na de eerste progressieve Nieuwe Maan verlaat je dit pad en ga je naar de energie van je Zuidelijke Maansknoop. Deze kan liggen op een leeftijd van ± 6 tot ± 35 jaar. Dit wordt bepaald door de afstand tussen de Zon en de Maan in jouw horoscoop.
Na de eerste progressieve Volle Maan komen er weer signalen van je oorspronkelijke doel, je Noordknoop, bij je binnen en word je je weer bewust van een meer spirituele weg en jouw doel in je leven. Zie het symbool van de Noordknoop als een soort koptelefoon die je infuistert:
“Je was hier toch om nog iets te doen?”
Na de tweede progressieve Nieuwe Maan zet dat proces zich duidelijker door en dit is vaak drie jaar ervoor al merkbaar door iets dat er gebeurt. Vooral je unieke invulling van je Noordknoop is hierin belangrijk.
De kans dat het kanaal van de Zwarte maan weer open gaat is nu aanwezig.
Bij de 2e progressieve Volle Maan krijg je nog meer gereedschappen en kanalen aangereikt om je doel te verwezenlijken en het naar een hoger niveau te transformeren.
De processen gaan geleidelijk, de omslagen kunnen soms wel een jaar in beslag nemen. Soms is een heftige gebeurtenis herkenbaar.

meer hierover op de pagina over de Maansknopen

Het kraken van Pluto zoals van Wingerden het proces van Transit Pluto vierkant radix Pluto noemt is een belangrijk hulpmiddel om je te ontdoen van oude gewoontes en angsten en je te helpen ruimte te creëren voor het spirituele proces van je Noordknoop.
Dat wat je gaat neerzetten binnen de bedoeling van de Noordknoop is altijd verbonden met het ‘Grote Weten’ en jouw unieke invulling daarvan.
Alle kennis is universeel, de unieke creatieve selectie en samenstelling is jouw stukje om door te geven aan jezelf en/of aan anderen, ten einde groei en evolutie te bewerkstelligen.

Wat met een mens gebeurt, is karakteristiek voor hem.
Hij vertegenwoordigt een patroon en alle delen passen in elkaar.
Met het voortschrijden van zijn leven vallen ze stukje voor stukje op hun plaats,
overeenkomstig een voorbestemd plan. (CG Jung)

Nadat je de Noordknoop in het huis hebt uitgediept kan je de kwaliteit van het teken waarin de Noordknoop staat er als aanvulling bij halen.
Er zijn heel veel leeftijdgenoten met de knoop in dat teken, dus het teken op zich zegt niet zo veel, maar de combinatie met het huis maakt het persoonlijk.

Zie ook de Zwarte Maan, eventueel in relatie tot de Noordknoop