Solaar

Vanaf juni 2017 is er een reader beschikbaar in de webshop. De handelt over het duiden van een Solaar en geeft praktische tips en een systematische handleiding over hoe je dat aanpakt. Geschikt voor een ieder die de basiskennis van de astrologie een beetje onder de knie heeft.

In 2018 is er een update geweest met de wonderlijke periodes van het MC in hoofd, vaste en beweeglijke tekens.
ga naar de webshop

Solaar horoscoop

zon

Ook een Solaarhoroscoop laten maken?
Elke verjaardag verschijnt er een nieuwe Ascendant en onderaan kun je vast lezen wát welke Ascendant komt vertellen.
Zodra je je aanmeldt kan ik vast je Solaartekening, of je Ascendant mailen (vraag hier even om).

DOEN!

Het is een op maat gesneden consult waarbij jij, en de fase waarin je verkeert, centraal staat.
Het gesprek duurt ruim een uur en als je het opgenomen wilt hebben kan dat en krijg je een Cd-rom met het gesprek erop mee, maar je mag het ook zelf via je telefoon opnemen.

Hoe werkt het?

– je meldt je aan per mail, tineke@noordknoop.nl 
– je betaalt 85 euro via: NL23 INGB 0004 2579 06 t.n.v. Astrologisch Centrum Noordknoop.nl te Amersfoort.
– je geeft een paar voorkeursdata op en als je erover gebeld wilt worden geef je je telefoonnummer tevens door.
– als je bepaalde vragen hebt of thema’s waar je een accent op wilt leggen hoor ik dat graag.
– we maken een afspraak wanneer het jou uitkomt en gaan uitgebreid jouw Solaar-horoscoop bespreken.

Solaar of Jaarhoroscoop

De Solaar is eigenlijk één grote belangrijke Transit.

Een Solaar is een horoscoop gemaakt op het moment dat de Zon exact dezelfde positie heeft als in je radix of geboortehoroscoop. Dat is dus altijd rond de dag van je verjaardag.
Van dit moment, de zonneterugkeer, wordt een horoscoop gemaakt en deze geeft tendensen voor het komend jaar aan. Zo’n Solaar gaat al een paar maanden voor de verjaardag werken. De horoscoop wordt gemaakt van de plaats waar je je op dat moment bevindt en sommige mensen gaan speciaal op reis om een andere (betere?) Solaar te hebben. Solaar-reizen noemen we dat.

Als je al eens een astrologisch consult gedaan hebt (bij mij) kun je je Solaar laten maken, want de Solaar hangt altijd samen met je geboortehoroscoop.
We gaan samen kijken naar het afgelopen jaar, waar sta je NU en dan kijken we wat er te verwachten valt voor het komend jaar. Het is een mooi evaluatiemoment en je kunt er weer inspiratie uit halen om je leven voort te zetten, wat koersen te wijzigen en blij te zijn met wat je hebt.
Een individueel Solaar-consult duurt ongeveer een uur en wordt alleen gedaan als er al een geboortehoroscoop is gemaakt.
Zie voor de kosten bij consult


Voor mensen die iets van astrologie afweten is de mogelijkheid van:

Workshop Solaar

Deze workshop heeft zijn sporen al verdiend en wordt als zeer plezierig en leerzaam ervaren.

We komen in kleine groepjes (max. 6 personen) bij elkaar en bekijken eerst de Solaar van het afgelopen jaar.
Aan de hand van die horoscoop wordt de methode uitgelegd.
Wat is er uitgekomen en wat zijn de ervaringen geweest. Dan kijken we naar het jaar dat komen gaat.
Met elkaar bekijken we de verschillende Solaren en een ieder heeft een idee vanuit zijn of haar eigen deskundigheid in de astrologie. (of je veel of weinig van astrologie weet is niet zo belangrijk, we zijn allemaal heel tolerant)
Je krijgt (via de les-TV) ook de Solaren van de andere deelnemers te zien en dat geeft extra informatie, vooral door de verhalen die er bij verteld worden. Altijd leerzaam en voor herhaling vatbaar.
Meestal zijn er twee bijeenkomsten in een jaar, één in het voorjaar en één in het najaar.

Maximaal 6 personen, het zit gauw vol, geef je dus bijtijds op!

Data vind je hier, bij nieuws

Solaar-Ascendant, wat brengt dit jaar?

Als je Zon weer op jouw geboortestand is teruggekeerd, en dat is altijd rond je verjaardag, dan maken we een jaarhoroscoop. Deze heeft meestal een andere Ascendant dan je geboortehoroscoop.

Als je een jaar hebt met dezelfde Ascendant, dan wordt het een belangrijk jaar.
Het teken van die Ascendant geeft een eerste indruk in welke sfeer dat jaar zal verlopen.
In 2017 is er een project gestart over ‘de Ascendant inspireert’ (meer info hier)en ook de Solaar-Ascendant geeft veel informatie dat we gebruiken in het project. Het is leuk te zien hoe mensen in een bepaal Solaar-jaar ineens een ander stukje van zichzelf naar voren zien komen.
Zoals onderstaand verhaal:
Een vriendin van mij (zon in Schorpioen) was verbaasd dat ze zo gemakkelijk contacten maakt en zo open en vrij kon praten met mensen. Ze zat in een jaar met een Tweelingen-Ascendant. Ze zei letterlijk: Doe mij nog maar zo’n jaar!”

Voor de Lunaar geldt dit ook, maar dan elke maan(d). Elke maand heb je een andere sfeer door de Ascendant van de Lunaar.

Hieronder korte beschrijvingen van alle astrologische tekens.

Bron: Lunaren, van Tineke Boogaarts Lunaren – Noordknoop

 • RAM

  De Ram-Ascendant geeft aan dat er iets nieuws kan ontstaan in dat jaar. Het is de gezonde assertiviteit, het opkomen voor jezelf en je niet laten verleiden om de weg van de ander te volgen. Kiezen voor jezelf, dat lijkt de boodschap voor dit jaar. Daarmee is ook het losbreken van oude patronen iets dat je kunt tegenkomen om de eigen weg te vinden en te gaan.
  Durf je een nieuwe weg in te slaan?

 • STIER

  Stier wil bestendigheid en (huiselijke) vrede. Dat gebeurt soms door je tijdelijk uit je comfortzone te halen. Je wordt dan gedwongen om oude zekerheden los te laten en nieuwe te vinden. Je bent  uit op een comfortabel welbevinden en gezellig samenzijn met anderen. Je wilt graag lekker eten en drinken, vooral in goed gezelschap en dat zou in een Stierjaar wel eens kunnen leiden tot wat gewichtstoename. Stier houdt er van om met de natuur bezig te zijn. Stieren hebben moeite met té plotselinge overgangen en dat kun je nu gaan ervaren. Allerlei geldkwesties kunnen dit jaar langs komen. Bestendigen lijkt het motto.

 • TWEELINGEN

  Onrust lijkt een centraal thema. Communicatie is een thema voor deze: praten en/of schrijven, maar ook publiceren of verslaglegging. Er kan veel in beweging zijn en dat kan onrustig aanvoelen. Vervoer en verkeer horen er, net als korte reisjes, workshops en cursussen, gewoon bij. We fladderen als vlinders rond om te zien waar wij onze ‘voeding’ kunnen halen om nieuwe inspiratie op te doen en het lijkt een zoektocht naar heroriëntatie van ons leven.

 • KREEFT

  Kreeft hoort natuurlijk bij de Maan en kan als zodanig wel eens belangrijk zijn aangaande Maanthema’s in je leven, zoals moederschap en de vrouwelijke kant in je. Gevoelens, vooral emoties, kunnen meer opspelen en naar buiten komen. Die kunnen vele vormen aannemen, net als de verschillende gestalten van de Maan. Je kunt bezig zijn met het thema ‘moeder’. Familie en gezin horen sowieso bij het teken Kreeft en het kloekgevoel kan bovenkomen. Je wilt de boel bij elkaar houden en daaraan zit het thema ‘loslaten’. Loslaten is toch al moeilijk voor iemand met Kreeft.

  Er zit vaak een concrete, materiële, plek vast aan het ‘zich-thuis-voelen’ en vaak is dat het huis waar je woont. In die Kreeft-jaren zien we verhuizen en verschuiven, op zoek naar een (nieuwe) veilige plek.

 • LEEUW

  Je mag jezelf meer centraal gaan zetten. ‘En nu ik!’ is een van de thema’s. Je wilt gehoord en gezien worden. Je kunt meer behoefte hebben aan uiterlijk vertoon en dit kan zich uiten door soms meer blingbling te dragen. Hiermee trek je de aandacht. Het is een echt zonnejaar, waarbij jouw Zon mag stralen en je mogelijk weer stukjes van je identiteit krijgt aangereikt.

 • MAAGD

  Maagd geeft aan dat je dienstbaar kunt zijn dit jaar, maar ook dat je kritisch kunt kijken naar wat wel en niet overzichtelijk is. Maagd houdt immers van orde en netheid en zolang zij weet wat er te doen valt is er kalmte, maar als het overzicht weg is, breekt er paniek los en wordt Maagd ordelijk en gaat opruimen of lijstjes en overzichten maken. Er kan een accent op gezondheid komen te liggen dit jaar, maar ook preventie op een goede gezondheid zien we: kuren en oriëntatie op voedsel, medicijnen en gezonde leefstijlen. ‘Zorgen voor’ of ‘zorg hebben over’, want dienstbaarheid is de Maagd niet vreemd, maar ze kunnen zichzelf ook aardig zorgen maken over futiliteiten. Soms kunnen ze van de beroemde mug die grote olifant maken.

 • WEEGSCHAAL

  Het evenwicht, op welk gebied dan ook, kan verstoord zijn en als dat het geval is ga je driftig op zoek naar een nieuwe balans. Dat is je drijfveer. De valkuil is dat je mogelijk meer de schaal van de balans naar de ander laat doorslaan en jezelf daardoor wat op de achtergrond plaatst. Weegschaal geeft aan dat je dat evenwicht weer zoekt en hopelijk vindt. Esthetiek en schone kunsten horen bij Libra en het kan een jaar worden waarbij je meer oog hebt voor mooie dingen. Weegschaal is bij uitstek het teken van verbindingen. Dit brengt o.a. het thema ‘relaties’ met zich mee, want dan verbinden we ons met een ander persoon.

 • SCHORPIOEN

  Schorpioen geeft een onderzoekende periode aan die kan leiden naar veranderingen en transformatie. Het kan een introspectief jaar zijn waarin levensvragen naar boven komen. Soms kunnen dat wat angsten zijn die je liever onder de deksel van die beerput had gehouden. Kijk het duiveltje maar in de ogen, de tijd is er rijp voor. Misschien blijkt het duiveltje een engeltje te zijn. Gebeurtenissen en gevoelens zijn intens. Ga vooral op onderzoek uit en blijf niet stil zitten. Geboortes en overlijden, leven en dood horen ook bij Schorpioen.
  Leuk om te zien is dat heer 1, Pluto, vaak in een serie Scorpio-jaren door opeenvolgende huizen wandelt.

 • BOOGSCHUTTER

  Je wilt dit jaar nieuwe wegen bewandelen en verkennen, ontdekken wat er aan de andere kant van de heuvel te beleven valt. Je hebt honger naar ervaringen en kennis. Als je er aan toe bent kun je je dit nu mogelijk omzetten tot (eigen) wijsheid. Je kunt behoefte krijgen aan scholing in de vorm van een opleiding. Inzichten kunnen in die tijd vanzelf tot je komen, zeker als je op de evolutionaire ladder al wat gevorderd bent en bijvoorbeeld de richting van je Noordknoop herkent en/of je Zwarte Maan al meer bewust bent.

 • STEENBOK

  Je gaat ordenen om de dingen op een rijtje te krijgen, zodat het overzicht en de structuur weer duidelijk voor je is. Hij houdt van tradities en kan wat conservatief zijn. Kleding kan dit jaar wat formeler zijn, van driedelig grijs tot een mantelpakje. Verantwoordelijkheid nemen voor de eigen houding en daden zullen dit jaar ook op de voorgrond treden.

 • WATERMAN

  In dit jaar zal je wat anders reageren dan andere jaren. Je kunt wat meer buiten de gebaande paden gaan en out-of-the-box denken. Dat maakt je creatiever. Waterman wil eens wat anders doen en krijgt in dit jaar de ruimte en de energie daarvoor. Heb je in je basishoroscoop niets met Waterman dan kan het wat vreemd aanvoelen. Heb je al wel de  invloeden van Waterman dan kun je er gebruik van maken om je eigen authenticiteit nog meer te accepteren en verder uit te bouwen.
  Het leven zou ook wel eens een andere afslag kunnen gaan nemen. Er ligt dan een nieuwe weg voor je.

 • VISSEN

  Je droomt het liefst weg en wil niet zichtbaar zijn. Er is een behoefte om eenheid te voelen en soms is het beter je terug te trekken om de verbinding met jezelf en met gene zijde te voelen. Het kan een periode van chaos zijn, maar ook een tijd dat je ervaart dat er meer is tussen hemel en aarde, een kosmisch bewustzijn. Dit jaar zal je minder zichtbaar zijn voor anderen, maar des te meer voor je zelf. Afscheid?