Evolutionaire Astrologie

Waarom leef je dit leven?
Omdat je kunt bijdragen aan de evolutie! Je eigen evolutie!

Voorzichtig komen hier wat zaken over Evolutionaire Astrologie waarmee ik een grote affiniteit heb.
Ik ben me er nog in aan het bekwamen en ik deel wat ik weet, maar vooral om anderen aan het denken te zetten, zoals het mij aan het denken heeft gezet.
Het is een manier waarbij we als astrologen niet meer rechtlijnig duiden, maar veel meer in gesprek gaan om een proces op gang te brengen.
Soms ook in gesprek met de kosmos, herself.
Helemaal in mijn straatje, want die weg was ik al in gegaan.

Mijn visie

De ware astroloog reikt geen oplossingen aan,
maar stimuleert de mens om tot eigen unieke inzichten te komen.

*******

Pluto

plutoboodschapVoordat je aan je evolutionaire reis door dit leven gaat beginnen heeft er al een proces plaats gevonden en, hoe dan ook, is er een boodschap ingefluisterd die gehoord gaat worden. Pluto in de horoscoop, en vooral het huis waar hij staat, geeft een energie mee die jouw leven richting geeft. Hij wordt daarbij geïnspireerd door zaken die in vorige levens trauma’s hebben achter gelaten Hij laat je die weer beleven, maar dan in een ander jasje. Een voorzichtige blik kan ik je geven door naar je horoscoop te kijken, maar de gedaantes waarin hij dit in jouw leven laat plaats vinden weet je zelf het beste. Daarom is het zo belangrijk dat we in gesprek daarover herkenning gaan vinden.
Hier ligt de uitdaging: het herkennen en hierdoor met andere ogen naar je ervaringen gaan kijken.
Ik noem dat het oprekken van je bewustzijn.

De reis door de zodiak (astrologische tekens Ram tot Vissen), met al zijn archetypes, helpt als leidraad bij de aanwijzingen waarmee jij herkenning kunt krijgen. Ben je gekomen uit groepen waarin je bent uitgestoten (Kartharen, geloofsconflicten), of ben je van je troon gestoten, heb je in een ondergeschikte rol gediend, bijvoorbeeld in de slaventijd? Wij astrologen weten het antwoord niet concreet, maar proberen ergens iets te raken wat dan iets oproept/raakt en herkenbaar is in dit leven.
Het is goed om eens stil te staan bij die dingen die je altijd maar weer tegenkomt in je leven.

Altijd maar weer dat schuldgevoel, altijd de ervaring dat je niet gehoord wordt, of altijd verkeerde partners, of steeds maar weer geen plek weten te vinden of geaccepteerd te worden, het gevoel het altijd alleen te moeten doen, enzovoort, enzovoort. Het kunnen aanwijzingen zijn om herinneringen naar boven te laten komen en vooral:
“ER MET ANDERE OGEN NAAR GAAN KIJKEN”, waarmee ik hoop dat je bewustzijn wordt opgerekt.

Tot welke Pluto-generatie hoor jij?
(begin- en einddata zijn niet zo strikt, de geboortedatum bepaalt uiteindelijk)

 • Pluto in Tweelingen       tot -1914
 • Pluto in Kreeft                  1914 – 1939
 • Pluto in Leeuw                 1939 – 1957
 • Pluto in Maagd                1957 – 1972
 • Pluto in Weegschaal       1972 – 1984
 • Pluto in Schorpioen        1984 -1995
 • Pluto in Boogschutter    1995 – 2008
 • Pluto in Steenbok           2008 – 2024

Deze energie, samen met het huis waar Pluto staat geeft een eerste aanwijzing.

Delen van ervaringen

vanuit de aanbieding van juni 2016

Reacties op antwoorden via de aanbieding gegeven.

PLUTO in eerste huis:

Bedankt voor je duiding, een cadeautje!

Als ik toch eens woorden kon vinden om de ‘ruimte’ die ontstaat, door het lezen/herinneren van mijn hoofddoel, via jouw duiding!
Er sprong ineens een lichtje aan…meer een voelend gebeuren dan een rationeel “AHA” !…
Het deed me direct veel goed, schouders gingen weer naar achteren etc.
Bijzondere herkenningen nu met mijn verhuizing: bv. ik moest voor mijn betonvloer een kleurkeuze maken en ineens voelde ik me zo stik eenzaam omdat de kleurmogelijkheden zoveel waren en ik voelde: welke kleur wil ik nu toch graag bekennen?
Nu snap ik dus waarom het voor mij zo moeilijk is én een buitenbeentje te zijn én zo moeilijk pal achter mezelf te kunnen staan!

Ik geniet na je mail veel meer van mijn leer-vrijheid-groei-weg hierin i.p.v. een strenge energie van: ‘je moet het nu weten’ anders ben je mislukt.

Er is dus daardoor wat Liefs geboren hierin.

Al met al, er vallen vele kwartjes !….

Ik ga de mail nog vaak herlezen en het voelen toestaan daarvan…hmmm

Een dikke dankbare omhelzing Tineke, je gaf me heel veel, echt een harten dank hiervoor !!

PH

Hobbelplaneet of Skipped step

hobbel, ss

Hobbelplaneet’ cq ‘Skipped Step’

Op je evolutionaire reis door dit leven kan het zijn dat je het voornemen hebt om een bepaalde hobbel in dit leven te nemen.
Dit kan dan zichtbaar zijn in je horoscoop door een planeet (of planeten) die vierkant op je knopenas staat (staan).

Vraag 1 is: heb jij die? (dit zoek ik gratis voor je uit als je al in het systeem van Centrum Noordknoop bekend bent)

Hobbel planeet

Een of meerdere planeten kunnen vierkant op je knopenas staan. Deze knopenas is de weg tussen de Noordknoop en de Zuidknoop (van de Maan) en geeft richting aan de wens van de ziel. Het geeft informatie over wat er in je rugzakje zit en welk (hoog) zielendoel er voor dit leven is ingepland.
Dit pad is natuurlijk niet rechtlijnig en duidelijk afgebakend, nee, het draagt allerlei avonturen in zich en ontrolt zich als een spannend boek dat jouw autobiografie is of wordt.
Er zijn vele hobbels en bobbels, maar als er een planeet vierkant op deze knopenas staat, dan geeft dit ons (astrologen) een beetje inzicht waarin we kunnen gaan zoeken.
Als je al wat langer op dit pad loopt dan is het waarschijnlijk herkenbaar en ineens kan dan een ‘omdenken’ ontstaan, want wat als groot probleem wordt (werd) gezien, kan nu helder worden omdat het (soms) zo duidelijk in de horoscoop staat en handvatten krijgt.
Dit doen we door te kijken naar welke planeet het is, in welk teken deze staat en met welke huisgebieden (lees: levensgebieden) dit te maken heeft en welke thema’s er in het leven mee worden aangeraakt.

Er staat niet bij hóe je de hobbel kunt nemen, want dat is nu juist de uitdaging van het leven.
Het is aan jou de taak om het hóe erbij te gaan leven.
Soms is een aanvullend gesprek aan te raden, want daarin kunnen we dan samen kijken naar die hobbels die er in staan en wat jij er al in herkent en mee gedaan hebt.

VOORBEELD

horoscoop met hobbelplaneet

Voorbeeld van een horoscoop met een hobbelplaneet
(Skipped Step)

Jupiter is hier de hobbelplaneet.

Om nu te weten waar deze geïntegreerd moet worden, gaan we op deze planeet staan (virtueel) en lopen naar het midden van de horoscoop.

Dan slaan we links af  (zie groene pijl) en komen bij het punt (Zuid- of Noordknoop) waar we deze hobbel moeten gaan integreren. In deze horoscoop dus de Zuidknoop, m.a.w.: deze energie moet nog herkauwd worden vanuit niet afgemaakte zaken uit het verleden. Er zit nog iets in het rugzakje dat onaf of verkeerd geïntegreerd is. Je sleept het met je mee, een soort sleepnet met zaken uit het verleden die nog nader bekeken moeten worden.

Kijken we verder, dan zien we dat het teken waar Jupiter bij hoort, Boogschutter, bewoond wordt door het MC én….Cheiron. Nog een aanwijzing dat er een stap gemist is en/of een pijnplek aanwezig is bij de start van dit leven.
Jupiter staat in het 12e huis en in Steenbok. Ook aanwijzingen die in een gesprek meegenomen kunnen worden met vragen als:
“Kun jij de (of jouw) kosmische stem horen?”
“Word/werd je gehoord?”
“Voel je je geremd in je spirituele groei?”
en nog tientallen vragen kunnen er over deze planeet gesteld worden.
Pas in een gesprek kan dit helder en/of bewust worden.

Delen van ervaringen

vanuit de aanbieding van mei 2016

Ik heb het genoegen gehad om de skipped steps (hobbelplaneet) van Nadine te bekijken en het was een wonderlijke ervaring. Nadat ik het verhaal aan haar had geschreven, bekeek ik de schilderijen en het paste op de een of andere manier precies in elkaar.

Ik heb haar oa het volgende geschreven:

Jouw Hobbelplaneet is:
Neptunus in Weegschaal in het 3e huis (communicatie)
Neptunus is de Heer van het 8e huis

Jouw hobbelplaneet hoort bij de Zuidknoop en er zit dus nog wat in je sleepnet (zie bovenstaande tekst) dat bekeken en geëvalueerd mag worden in dit leven.

Pluto geeft aanwijzingen dat je in dit leven jezelf wilt gaan herkennen als losstaand individu. De grote centrale vraag hierbij is:
Wie en wat ben ik? Hier ga ik nu niet verder op in. Mogelijk wel herkenbaar als centraal thema in je leven?
Je loopt al wat langer mee in dit leven, dus het kan zijn dat wat hieronder staat geschreven al (voor een deel) is meegemaakt en/of geheeld. 

Thema’s die erbij horen:

Neptunus kan geassocieerd worden met de ‘kleur’ WIT, maar deze bevat ALLE kleuren. De vraag, symbolisch, is welke kleur hoort bij jou?
Je komt mogelijke uit die witte oceaan, die kleurloos en al-een is en waaruit je bent ontsnapt om kleur te bekennen, maar je ervaart nog wit, je kan nog geen onderscheid maken en hebt steeds de neiging terug te vallen in het mistige wit, te verdwijnen in de anonimiteit en op te gaan in het niets of het AL.
Je komt bovendrijven uit die grootse en meeslepende oceaan van creatie en passie, waar onder de oppervlakte van alles borrelt en eruit wil.
Je spiegelt je aan iedereen en leert van anderen wat je allemaal kunt zijn. Je meet je allerlei kostuums aan om te ervaren hoe dat voelt en waar je je veilig bij voelt.
Waar is jouw THUIS? Hoe voel jij je thuis?
Er kan een gevoel kan zijn van enorme leegte en daaruit toch weer dat verlangen naar eenheid.
Aan de ene kant wil je terug glijden in die vergetelheid en onzichtbaarheid, maar er is ook een enorm verlangen naar identiteit en vorm.

Andere kretologie die mogelijk wat aanraken bij je:

 • Verbinding met andere zielen hebben of willen
  (vooral die hier niet meer zijn, overledene)
 • Verlangen om jezelf (in alle emoties en stemmingen) te laten zien
 • Verlangen naar grond onder je voeten, houvast!
 • Leven met illusies, en er inspiratie uit halen
 • Niet alles is wat het lijk

Verdere bevindingen:
Jij bent dit jaar toe aan een grote groeifase (tweede progressieve Nieuwe Maan) en dit kan een kantelpunt in je leven zijn of worden (al zo’n twee tot drie jaar bezig).
Je kunt meer signalen ontvangen en begrijpen vanuit de kosmos en je daarop afstemmen.
Kosmische stromen mogen tot vorm komen.

Nadine, ik heb je website bekeken en de schilderijen die jij maakt lijken voor mij wel bovenstaand thema in zich te dragen. Steeds weer zoekend naar de vorm uit de eenheid.

Je benoemt het zelfs: ‘vanuit het niets iets laten ontstaan.’

Haar antwoord:Nadine 003

Het klopt enorm wat je schrijft!
Ik heb kleur/creativiteit in mijn leven nodig .
Het kan borrelen of ik kan in de mist blijven hangen….
Het is mijn ‘pilletje’ en ‘genezing’ in dit leven.
Als ik er te lang en  intens in opga dan kan ik mij ook verbranden.

Meer zien van haar werk: Nadine de Klerk Wolters – nadinedeklerk.com