lunaren

Het boek is verkrijgbaar bij Centrum Noordknoop
(ook via Bol.com)

De Lunaar is een horoscoop gemaakt op het moment dat de Maan weer op exact dezelfde plek staat als in de geboortehoroscoop.

Dit is elke 27½ dagen het geval en dat maakt dat er 13 manen (Lunaren) in een jaar zitten.
De Lunaar geeft aanwijzingen over wat er die maand kan gebeuren, daarbij is de stand van de Maan een van de belangrijke aanwijzers.

Waar kijk je naar?

  • In welk huis staat deze Maan?
  • Wat is de Ascendant van de Lunaar, is deze hetzelfde als de Solaar of de Radix?
  • Waar staat heer één, in welk huis?
  • Ook planeten op de assen, de zogenaamde hoekplaneten blijken bijzondere uitwerkingen te hebben.
  • De dag zelf dat de nieuwe Lunaar begint (of de dag ervoor of erna) lijkt een belangrijke dag te zijn, in ieder geval een nieuw begin.

Voorbeelden van eerste dagen:
De eerste dag van een nieuwe Lunaar bij verschillende mensen:
— mijn moeder verhuisde naar een verzorgingshuis op de dag van een nieuwe Lunaar
— bij mijzelf leverde ik de sleutels in van mijn moeders huis, er was iets afgerond.
— van een cliënt had een zeer verhelderende ontmoeting dat haar veel inzichten gaf op spiritueel gebied.
— moeder van een van de deelnemers is overleden.
— Paus Benedictus XVI treedt daadwerkelijk terug!(28-2-2013)
— een van de deelnemers nam op een eerste Lunaardag ontslag, terwijl ze er toch al langere tijd mee bezig was.
— de lievelingskat werd overreden op eerste dag van Lunaar.
— dochtertje werd geboren.

lunarenweg

Kortom de Lunaar is een welkome aanvulling op andere duidingsmethodes. De Lunaar kan ons helpen om meer verheldering te krijgen. Ik heb dit fenomeen verder bestudeerd, mede omdat er niet zo veel literatuur over is. De Lunaar moet gekoppeld worden aan de Solaar (en/of Radix) zodat zij, gecombineerd, inzichten kunnen geven. Puzzelstukjes van de Solaar liggen in de 13 of soms 14 Lunaren. Hoe precies? Dat is onderzocht in een project, waaraan 40 mensen hebben meegedaan en daaruit is een boek ontstaan.

Iets over de aanleiding:
De astrologische Lunaar is me gaan bezighouden vanaf het moment dat ik daar bij het maken van een hoofdstuk voor het Maanboek in 2012 mee in aanraking kwam. Het werd een boekje met allerlei facetten die met de Maan te maken hadden, bedoeld voor de groepen die al jaren bij elkaar komen voor de zgn. MAAN-Momenten. Elke maand voor de nieuwe Maan als inspiratie voor wat er in het leven gebeurt. In dat jaar (2012) vond ik de Lunaar een leuk onderdeel. Vanaf dat moment ben ik mijn eigen Lunaren gaan bijhouden en vond wat leuke toevalligheden. Het werd echter pas echt fascinerend toen ik ontdekte dat in het proces van mijn moeder, die Alzheimer kreeg, er zo veel gebeurde op eerste dagen van Lunaren en dat het meest dramatische, nl het uit haar eigen huis gaan om naar een verzorgingshuis te gaan, met zowel de radix, de Solaar als met de Lunaar te maken had. De dubbele herhaling. In die tijd werd mijn interesse echt gewekt en besloot ik er meer mee te gaan doen.

Veel mensen van de MAAN-Momenten hadden daar ook wel oren naar en zo besloot ik om met een groep een heel jaar lang de Lunaren te gaan bestuderen om te zien of we met deze maandhoroscopen ons leven en de dingen die we doen nog duidelijker voor ogen kunnen krijgen. In 2013 zijn we gestart. Ook mensen die voor een consult kwamen heb ik erin betrokken, vooral als er iets bijzonders in en van hun Lunaren te zien was. Soms kon ik juist aan de hand van een Lunaar voorspellen dat dingen juist die maand zouden gebeuren, soms bellen mensen mij op om te vertellen wat er gebeurde die maan(d).

ontvangst boek Lunaren (1)Zo, steeds weer kijkend naar Lunaren van onszelf en de mensen om ons heen, kwamen we tot vooral voorbeelden van de praktische uitwerking van deze vorm van astrologie en dat wilden we graag delen met mensen die daar ook interesse voor hebben.

Er kwam nog veel meer en uiteindelijk besloot ik er een boek van te maken.

In november 2014 was het zover. Het boek was klaar.