Transits en progressies

Transits en Progressies

Als je dan al een beetje een horoscoop kan duiden met planeten, tekens, huizen en aspecten, dan wil je verder. Kijken naar de toekomst, of waarom bepaalde gebeurtenissen in het verleden juist dan plaats vonden.

Transits

Transits zijn gebaseerd op de actuele standen van de planeten aan de hemel en de manier waarop ze ons in de eigen horoscoop (radix) raken. Ze ’triggeren’ bepaalde delen van onze horoscoop en dat is meestal voelbaar, merkbaar op het moment zelf of achteraf.
De manier waarop de planeten jouw horoscoop (radix) raken geven een energie die je voelt, bewust kunt worden en dan kan gebruiken.
De Transits geven de algemene omstandigheden aan, waar je niets aan kunt veranderen, maar die je wel of niet benut. Het is dus aan jou wat je ermee doet, hoe jij het inpast in je leven of het gewoon laat gebeuren. Dit laatste kan juist soms goed zijn.

Ik had op een gegeven moment het gevoel vast te zitten en rond die tijd had ik een astrologiedag (ASAS) met wat lezingen over nieuwe inzichten. En een daarvan was de mededeling dat wanneer een planeet op 15 graden staat je het gevoel kunt hebben dat je ‘vast’ zit. In de daaropvolgende methode (die van Solar Arc) zag ik dat mijn Saturnus op die graad stond. Bovendien was Saturnus ook heen en weer aan het gaan over mijn MC. Hierdoor kon ik deze periode gewoon over me laten komen.
Dan is astrologie een heerlijk hulpmiddel.

Om de Transits te bekijken heb je de stand van de planeten nodig en deze vind je in een boek met de efemeriden. Je kan ze ook op internet vinden http://www.astro.com/swisseph/swephae.htm of in een astrologische agenda. Op deze pagina vind je de planeetbewegingen van dit jaar en kun je kijken of er punten in jouw horoscoop zijn die door de planeten uit deze lijst ‘geraakt’ gaan worden.

Je kunt ook en workshop volgen om het je uit te laten leggen. Zie hiervoor de nieuwspagina of er een gepland staat.
Of een individueel consult, dat is helemaal op maat gesneden.saturnusrondgang

Voorbeelden van belangrijke Transits:

  • Planeten die over de Ascendant of het MC gaan.
  • Het kraken van Pluto is bijvoorbeeld de transit Pluto vierkan de radix Pluto. Meer weten?
  • Saturnus maakt zijn ronde in 29 jaar door je horoscoop en laat veel zien waar jij mee bezig bent. Meer weten?
  • De oppositie van Uranus die iedereen rond zijn 41ste jaar meemaakt en hem/haar dwingt te vernieuwen.
  • Je zonneterugkeer, Solaar, is eigenlijk ook een (gestolde) Transit.

_________________________________________

Progressies

Secundaire progressies geven iemands persoonlijke en (langzame) zielengroei aan. Ze staan voor een innerlijk groeiproces.
Secundaire progressies zijn gebaseerd op het jaarritme en op een symbolische tijdsleutel.

1 dag = 1 jaar
(Bijbel: ik heb u gegeven een dag voor een jaar, astrologen hebben dit geïnterpreteerd)
Ze zijn wat moeilijker te berekenen en eigenlijk is het wel handig als je een computerprogramma hebt, bijvoorbeeld Astroscoop of Solar Fire. Hiermee kun je dan ook de progressieve Manen laten uitrekenen, deze zijn zo belangrijk voor het knopenpad en vertellen je waar jij bent in je leven.
Ben je al op weg naar je doel of ben je nog je rugzakje aan het leegmaken?

Ook de Solar Arc directies en de primaire directies (In Solar Fire onder de naam ‘van Dam’ te vinden) kunnen in en workshop aan bod komen

Een workshop  over Transits en progressies bestaat uit twee dagdelen, óf een hele zaterdag en als hij gegeven wordt staat hij bij nieuws. Staat hij er niet bij en wil je hem graag volgen, meld het dan. Ik kan hem altijd in het programma inbouwen.