De Maan in de horoscoop

maanvrouw

maanvrouw

De Maan in een horoscoop geeft aan waar jij je veilig voelt. Dus als je een keer niet zo lekker in je vel zit, ga dan eens in onderstaande lijst kijken of je daar kunt vertalen wat jij nodig hebt op zo’n moment.

De tekst hieronder  is vooral voor kinderen geschreven en bij volwassenen heeft het ook vaak een link naar de kindertijd, waarin de energie van de Maan zo prominent aanwezig is.
Als je je Maanteken weet, ga dan hieronder lezen of je de energie herkent en vooral op momenten dat je wat minder in je hum bent. Bij herkenning kun je je bewust worden en het beter accepteren. Soms je er maar even aan overgeven.

Succes ermee.


De Maan in de horoscoop van een kind.

De energie van de Maan is het meest zichtbaar bij het kleine kind en ook als we opgroeien vallen we er regelmatig op terug, vooral wanneer we niet zo lekker in ons vel zitten.
Is het kind niet in goede doen dan helpt het als je weet waar de Maan van je kind in zijn geboortehoroscoop staat en het op die energie te accepteren en te stimuleren. Wanneer het kind zich hier volledig heeft kunnen uitleven of onderdompelen dan komt het weer bij zichzelf en verlaat het die energie weer. We zien dan dat het gedrag verandert en bijvoorbeeld meer naar het Zonneteken (sterrenbeeld) verschuift.
Maan is veiligheid, Maan is gevoel, Maan is moeder
Een en ander is ook afhankelijk van de rest van de horoscoop.

Maan in Ram

Ram wil actie, nieuwe dingen, Ram heeft een hekel aan sleur. Lichamelijk bezig zijn is voor uw kind een uitlaatklep. Deze kinderen worden dus onrustig. Het is duidelijk dat ze baat hebben bij sport, even een blokje om het huis rennen of de trap op en af. Voor de baby is het lekker om rond te lopen met papa of mama of wat babygymnastiek te doen.
“Kom op, wie het eerst zijn jas aan heeft en bij de fiets staat!”

Maan in Stier

Stier wil tijd en heeft een hekel aan snelle overgangen. Stier houdt van gezelligheid en lichamelijkheid en van de natuur. Bekijk of het kind weet wat er staat te gebeuren. Het heeft baat bij een overzichtelijk leven. Hulpmiddelen zijn: kalenders, symbolen en kleuren voor gebeurtenissen. Ruim van tevoren aankondigen als er iets staat te gebeuren. Rust en een gezellige sfeer. De baby komt tot rust met een massage. Voor wat oudere kinderen kan een boswandeling wonderen doen.
“Kom, pak ik even thee en gaan we rustig zitten. Ik neem de tijd en luister naar jou.”

Maan in Tweelingen

Tweelingen willen gezelschap, houden van een spelletje en een gezellige babbel. Ze hebben en hekel aan alleen zijn. Samen dingen doen is heerlijk, vooral als er bij gepraat wordt. De baby vindt het fijn als hij in de kamer bij de anderen mag blijven en valt daar ook gemakkelijk bij in slaap.
“Kom jij me even helpen en weet jij nog een leuke mop.”

Maan in Kreeft

Kreeft wil dicht bij moeder zijn, getroost worden en mogen huilen. Kroelen en vertroeteld worden. Het Maantje in Kreeft bij jongens heeft het vaak moeilijk. Ook jongens moeten het gevoel hebben dat ze mogen huilen. Tranen zijn okay! Huilen bij deze baby is soms als zingen voor een ander. Later vinden ze het ook heerlijk een ander te troosten.
Laat ze wat langer aan moeders rokken hangen en accepteer als ze terugvallen in wat kinderlijk gedrag.
“Kom maar even bij me op schoot zitten.”

Maan in Leeuw

Leeuw wil aandacht en in het middelpunt van de belangstelling staan, maar is er aan de andere kant ook bang voor. Bang om het niet goed genoeg te zijn, faalangst. Wat het Maanleeuwtje broodnodig heeft zijn complimentjes. Overlaad hem ermee! Geef applaus, daar groeien ze van. Ze kunnen goed rollen spelen en als ze niet lekker in hun vel zitten zie je de clownsrol verschijnen, want aandacht zúllen ze krijgen, hoe dan ook.
“Dat kun jij goed, wauw!” “Kijk eens wat hij kan!”

Maan in Maagd

Maagd houdt van orde en netheid en is erg kritisch. Opruimen is voor het Maantje in Maagd een leuke bezigheid en schoonmaken met water en zeep kan een feest zijn. Vooral als het kind niet helemaal lekker in zijn vel steekt helpt het om zijn omgeving wat op orde te brengen. Of eens even lekker alle kritiek die hij heeft opgebouwd eruit te gooien.
Deze baby is vaak snel zindelijk.
“Kun jij mij helpen om de auto te wassen, pak de emmer maar vast.”

Maan in Weegschaal

Weegschaal houdt van harmonie en mooie dingen. Als er ruzie is vindt Weegschaal dat erg moeilijk. Kiezen is moeilijk, want als je het ene kiest kun je het andere niet kiezen.
Kunst is een ding waar het zich in kan uiten of van kan genieten. Verbinden is het toverwoord: met mensen of dingen, in harmonie. De baby kan rustig worden door mooie muziek, rustige kleuren en ritmische bewegingen.
“Zullen we er samen eens over praten hoe we dat op kunnen lossen?”

Maan in Schorpioen

Schorpioen houdt van geheimen en onderzoeken. Lekker in een holletje onder de dekens of onder de tafel je eigen wereld hebben. Verstoppertje doen en kiekeboe spelen. Wat zit er achter? Dat moet wel even onderzocht worden. De onderste steen komt boven. De baby alleen nemen en zachte woordjes fluisteren, als een geheimzinnig samenzijn.
“Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet.”

Maan in Boogschutter

Boogschutter houdt van vrijheid en grenzen verkennen. Hij wil veel weten en zijn kennis rondstrooien om anderen te helpen in het ‘weten’. Ze houden van reizen daadwerkelijk en in de geest. Ze hebben een ‘eigen’ wijsheid. De mooie spullen in de box en de baby erbuiten om zijn wereld te verkennen.
“Trek je jas aan, we gaan de wereld verkennen.”

Maan in Steenbok

Steenbok wil verantwoordelijkheid en kan heel goed organiseren. Structuur is zijn ding en vooral in de Maanenergie is het goed om de dingen op orde te krijgen, sorteren, lijstjes en roosters maken en de verantwoording nemen voor de eigen daden.
“Zelf doen” zal al gauw een gevleugelde zin zijn. Laat de baby zijn eigen flesje vasthouden, de luier in de emmer gooien en vooral niet kinderachtig betuttelen. Eigenlijk wil dit kind al volwassen zijn. Taakjes op eigen niveau geven is belangrijk.
“Kom, gaan we boodschappen doen, ga jij de dingen van dit lijstje maar zoeken.”

Maan is Waterman

Waterman wil vrijheid en los van regels zijn. Anders dan anderen, hij wil uniek zijn. Waterman is sociaal en rechtvaardig. Vooral het uit de maat lopen zal bij deze Maan regelmatig voorkomen. Geef ze de ruimte om dit te experimenteren. Observeer je kind, ze hebben veel originele dingen. Vind niets raar! Baby ligt misschien ondersteboven in bed.
“Zullen we eens wat geks gaan doen? De zwembadpas?”

Maan in Vissen

Vissen wil hier niet zijn, is nog sterk verbonden met de kosmische energieën, de droomwereld. Maan in Vissen heeft veel slaap nodig om alle indrukken die bij hem binnenkomen te verwerken. De grens tussen hem en de wereld is er niet en loopt in elkaar over. Alleen zijn is heerlijk, wegdromen naar andere werelden is een must. Staren in het niets, er even niet zijn, het hoort er allemaal bij…….en dan ben je er weer!
Laat de baby maar wat langer slapen.
“Ik laat je even alleen, mag je lekker wegdromen, of zal ik een sprookje voorlezen?”

Ga met onderstaande links naar de verschillende onderdelen om zelf alvast wat te duiden

succes


De  beschrijvingen hebben met de Maan van een kind te maken, maar je kunt jezelf er ook in herkennen. Een kind met Zon in Leeuw (sterrenbeeld) is bijvoorbeeld altijd blijmoedig en duidelijk voelbaar als hij in de kamer is, maar kan ineens stil vallen en alleen willen zijn als hij zijn Maan in Vissen heeft.
Waar staat jouw eigen Maan?
Dat kan in conflict zijn met de Maan van je kind. Jij hebt bijvoorbeeld Maan in Stier en denkt: “We gaan wandelen daar knapt hij wel van op”, maar je kind heeft Maan in Kreeft en wil alleen maar even bij je zitten.
Vergelijk! Het kan een eyeopener zijn.