Baby Horoscoop

Een leuk (kraam)cadeau, in de vorm van een boekje, voor een pasgeboren kind en de ouders
Ook leuk om je eigen kinderen beter te leren kennen.
De babyhoroscoop maak ik tot een leeftijd van ± 4 jaar. Bij peuters en kleuters kan ik ook specifieke vragen meenemen in de duiding.
Het gaat om de eerste jaren van het kind en ik vertel aan het kind (via het kind ook naar de ouders) wat het nodig heeft.
Het gaat in op de behoeften van het kind, dus niet te veel over later. Geen prognoses voor beroep of relaties, maar wel over op welke manier het kind zich veilig kan voelen (via de Maan), hoe het op andere mensen reageert en op welke manier eventueel een leerproces kan verlopen. Soms geef ik aanwijzingen voor een (soort) school of leersysteem.

Door mijn opleiding als kleuterleidster/orthopedagogie heb ik naast de astrologie veel ervaring met de ontwikkeling(psychologie) van kinderen.
Deze jarenlange ervaring met kinderen helpt bij het beschrijven van de astrologische duiding.
De boekjes zijn zeer geliefd bij oma’s die iets zoeken voor hun nieuwe kleinkind en worden gewaardeerd door de ouders, die het regelmatig ter hand nemen.

Ik kreeg een vraag waarom er niets in staat over het latere leven.
Dit daagde mij uit om er toch iets over te schrijven:

Als er een heel leven in een horoscoop zou staan, dan zou het inhouden dat alles al van tevoren vast staat en je alleen het leven maar hoeft te leven. Zo simpel ligt dat niet.
Er liggen een aantal zaadjes in de grond (de horoscoop) en het hangt er van af hoe je deze zaadjes behandelt.
Geef je voldoende water, krijgen ze het zonlicht tot zich, wat is het potentieel van die zaadjes enzovoort.
Het hangt af van de tijdgeest, in welk deel van de wereld je geboren bent, bij welke ouders, welk DNA je hebt meegekregen en nog veel meer factoren.
De kleine baby heeft een paar zaken waar je direct als ouder al rekening mee kunt houden en begrip voor kunt opbrengen, waarmee je die eerste jaren een beetje houvast hebt. Die staan in de baby-horoscoop.
Maar zodra het leven begint gaat de ziel bij het kind influisteren welke kant het op zou moeten gaan, maar soms neemt het leven een andere afslag en gaat het via een totaal andere weg toch naar het te beleven doel toe. Die weg moet ZELF gegaan worden en aangezien we niet weten welke weg dat gaat zijn, moeten we ons er ook niet mee bemoeien.
Je zou te veel selffulfilling prophecy krijgen en laat je de persoon eigenlijk niet helemaal vrij.
Het zijn altijd lessen voor DIE ziel, die persoon.
Ik herinner van mijzelf een gebeurtenis toen ik 12 of 13 was. Er was op school een soort kermis en daarbij was ook een ‘waarzegster’.
Zij zei mij dat ik iets aan mijn hart zou krijgen. Nou dat zit nog tussen mijn oren. Ook een arts zei eens tegen mij na een nierbekkenontsteking dat mensen die dat hebben gehad later vaak problemen met hun nieren zouden krijgen. Ook dat zit nog tussen mijn oren.
Ik weet dus hóe belangrijk het is om niet te veel ‘negatieve zaken’ tussen de oren te planten, ook niet tussen die van de ouders.
Mijn babyhoroscopen zijn daardoor ook over het algemeen positief en met perspectief geschreven.
Bovenstaande is ook de reden waarom ik voor personen boven de 6 á 8 jaar geen schriftelijke horoscopen meer schrijf, want ik wil in gesprek gaan. Ik met de kennis van de astrologie en de ander (ook kinderen kunnen dat al snel) met hun eigen leven en waar ze op een bepaald moment tegenaan botsen.
Dan wordt één plus één drie!


Voor astrologen:
Er zijn soms workshops voor astrologen om een babyhoroscoop te leren maken

Prijs: zie consult

AANBIEDING VOOR 2024

zie home-pagina, onderaan

Het wordt gebundeld
in een boekje

babyboekje

boekje met baby horoscoop

denk aan:
volledige naam (namen), geboortedatum, geboortetijd en geboorteplaats.

waarom is de geboortetijd zo belangrijk?

Bijvoorbeeld:

  • “Vraag maar aan je papa of mama of ze jouw bedje in een rustige omgeving zetten”
  • “Jongens mogen best huilen, vertel je ouders dat maar, want jouw traantjes zitten soms heel dichtbij.”
  • “Ze kunnen eens kijken of je van zachte muziek houdt.”
  • “Je houdt van gezelschap en vindt het helemaal niet leuk als je alleen gelaten wordt.”

Zie verder onderstaande voorbeeldhoroscoop

Reacties:

Heb zojuist de baby-horoscoop van mijn keinzoon ontvangen.
Wat geweldig fijn, dat je deze al zo snel hebt willen/kunnen maken!
Zo mooi en bijzonder is het  geworden.
Wat leuk, dat je deze aan hem richt door hem aan te spreken.

Een prachtig cadeau is het geworden en wat heb je hier veel kennis, energie en liefde ingestoken! Je hebt het ook ZO mooi uitgewerkt: De radix aan het begin; met alle bijbehorende gegevens. Een heel mooi gedicht over de Waterman aan het begin en‘de tocht naar Ithaka’ aan het einde.
Ook nog een stuk numerologie van de Maya’s erbij.
Op verschillende pastelkleuren papier, mooie kleine plaatjes erbij ter versiering.
Ingekleurd en zoveel aandacht voor details om er iets prachtigs van te maken.
Een mooier cadeau kan ik me voor onze kleinzoon niet voorstellen. Zijn hele leven zal hij hier iets aan hebben.
Zijn ouders en wij, de grootouders ook. Wat attent, dat je ook voor mij een exemplaar erbij hebt gedaan.

Ik ben er stil van, werkelijk waar.

Dikke kus hiervoor

WE

______________________

Hoi Tineke,

Hartstikke bedankt voor de babyhoroscoop en dat je hem zo snel gemaakt hebt. Ik weet zeker dat mijn vriendin er heel erg blij mee zal zijn. Ik heb het zelf doorgenomen. Heel mooi om te lezen en leuk dat er een aparte weergave voor mij bijzit.

Het boekje ziet er erg leuk uit.

Nogmaals dank en succes verder met alles wat je doet.

Groetjes van S.
april 2020

Sil Pieters

geboren op 30 december 2002 te Nijmegen om 1:01u

Een geboortehoroscoop is een weergave van de stand van de sterren in de kosmos op het moment dat je geboren werd. De energie van deze planeten hebben invloed op jouw persoon en blijven een heel leven lang werkzaam. Wel verschuiven de invloeden in de loop der tijd, maar toch blijft de geboortehoroscoop altijd de leidraad voor je leven. Onderstaande geeft een beeld van het plaatje wat bij jouw geboortemoment hoort.

Zon in Steenbok                                                                         Element: aarde en water
Maan in Schorpioen                                                                   Kruis: vast en hoofd
Ascendant in Weegschaal                                                          Huis: 3, 4, 5, 9 en 11

Aspectfiguren: Yod, Saturnus met Venus en Uranus
Zon en Neptunus staan ongeaspecteerd


Sil, je naam houdt verband met ‘Sil de strandjutter’ en de symboliek achter deze figuur mag je in jouw leven een grote plaats geven. Niet alleen op het strand vind je interessante dingen, maar als je onder de oppervlakte van de zee gaat, de diepte in, dan vind jij daar ook dingen en ervaringen die bij jouw leven horen.
Verzamel ze en maak er wat moois van.

Maan in Schorpioen (in 2e huis)
‘De Zee’

Als nieuw mensenkind in dit leven ga je eerst naar de energie van je Maan om je veilig te voelen. Jouw Maan staat in Schorpioen en dat maakt dat je niet alles laat zien wat in je zit. Je kijkt wat om je heen, de zo geheten kat uit de boom en je hebt een rijke innerlijke wereld, maar dat laat je pas zien als je je veilig voelt en de ander vertrouwt. Je wilt wel weten wat er bij de anderen leeft en daar ontwikkel je een goed gevoel voor, maar zelf houd je je ware zelf een beetje verborgen onder de oppervlakte van de spiegelende zee.
Je papa en mama zijn belangrijk, daar kan je je laten zien zoals je bent, maar het is een beetje afhankelijk van de mensen om je heen, ook inclusief je ouders, hoe jij je verder ontwikkelt. Waar word je in bevestigd en wat wordt afgekeurd. Je hebt bij afkeuring de neiging in je jezelf terug te trekken naar die diepere lagen die zo bij Schorpioen horen en daar kan je dan flink gaan zitten broeden, eventueel mokken.
Je Mars en Venus staan ook in dat waterige en uiterst sensitieve teken Schorpioen en vooral Mars laat dat merken door soms heel heftig en emotioneel te reageren.
Zeg je ouders dat het heel erg belangrijk is voor je dat je je gevoelens mag laten zien: je woede, maat ook je intens verdriet en je verlangen weg te kruipen bij iemand en later ook je rake opmerkingen en analytische beschouwingen. Het hoort zo bij je en het moet er uit kunnen, net zoals bij hevige storm de woeste golven op het strand rollen.
Al die schorpioen-planeten staan in het tweede huis, het huis van je bezittingen, maar ook van je talenten. Het geeft aan dat je veel waarde hecht aan dingen die van jouw zelf zijn en het is dan ook belangrijk dat je dingen als “van jou” mag beschouwen, maar tevens ligt er een les in verscholen dat niet alles van jou is en dat je soms moet delen of loslaten.
Je kan vasthouden aan standpunten en meningen en dan heb je wat moeite met veranderingen. Met zachte hand en vooral ook met je voor te bereiden op de concrete dingen die komen gaan kan je geholpen worden bij het overgaan van de ene naar de andere situatie. Laat mama nu maar vast vertellen wat er morgen gaat gebeuren en als je wat ouder bent, b.v met pictogrammetjes op een groot blad papier duidelijk maken hoe een dag- en werkindeling in elkaar steekt. Je wilt zo graag weten waar je aan toe bent.
Je gevoelswereld is intens en in het omgaan met mensen ben je heel trouw. Vriendschappen zullen lang duren, maar als ze aan je grenzen tornen, ben je rücksichtslos en snijdt je de banden door.
Jaloersheid zal ook een van de eigenschappen zijn die je gemakkelijk kan ontwikkelen. Het heeft alles te maken met je lessen om los te laten en niet vast te houden aan (vermeende) zekerheden.
De talenten die hier liggen heb je uit vorige levens meegenomen en in een nieuw jasje mag je ze in dit leven weer neerzetten. Een en ander heeft vooral met relaties te maken. Je hebt een goede kijk op gevoelens in relaties, maar wordt er ook wel eens door verward. Een les is geen les als het gemakkelijk gaat, vandaar dat je moet roeien met de riemen die je in dit leven aangeboden krijgt.

Ascendant in Weegschaal
‘Lucht boven het strand’

Een ascendant in Weegschaal geeft aan dat je hoogstwaarschijnlijk een sympathieke uitstraling hebt die mensen aantrekt en het maakt het gemakkelijk voor je om contacten aan te gaan. Het kan je ook enigszins verlegen maken, maar dat geeft een bepaalde charme. Samen met je Schorpioen-kwaliteiten kan je wat “mysterieus” overkomen. Neptunus heeft ook nog een lijntje naar de ascendant en dat versterkt je aantrekkingskracht, je charisma. Je zult geliefd zijn, maar ook iets “untouchables” hebben.
Het zou wel eens kunnen dat mensen er wat langer over moeten doen voordat ze jou echt leren kennen. Onder het stralende oppervlak zit een andere Sil, die intens, onderzoekend en heel serieus is.
Weegschaal laat je ook wikken en wegen en kan wat moeite geven met keuzes maken, maar geeft je aan de andere kant een eigenschap die evenwicht geeft en kan helpen als een soort vrederechter om conflicten op te lossen.
Kunst en mooie dingen hebben jouw interesse en je hecht er waarde aan om er mooi uit te zien en aardig gevonden te worden.
Jouw mama kan zich bewust worden of zij jouw Weegschaal-Ascendant beloont, jouw Maan in Schorpioen bevestigt of je stimuleert in je Steenbok Zon. Zo kan je ze allemaal evenwichtig ontwikkelen.

Zon in Steenbok (in 3e huis)
‘Het Strand’

Naast je uiterlijk vriendelijk ascendant is daar je Zon in Steenbok die je zo serieus kan maken. Al op vroege leeftijd heb je die frons tussen de ogen die de wereld heel ernstig tegemoet treedt. Je meent het ook, want ze moeten jou niet als kind behandelen, je wilt de verantwoordelijkheden die bij je passen, je bent een volwassene in de dop en zo wil je ook benaderd worden. Geen verkleinwoordjes, geen aparte plaats voor kinderen, of opmerkingen van :”Daar ben je nog te klein voor” Je kan snel veel op een ‘volwassen’ manier aan.
Je wilt al heel snel dingen zelf doen, je fles vast houden, zelf eten, enz. Mama geeft je vast al vlug je eigen verantwoordelijkheden.
Het aardse teken Steenbok is uit op de hoogste toppen en wil wat bereiken in de wereld. Je wilt met beide benen op de grond staan en vooral de structuren in je leven neerzetten, bv. op het strand je gevonden voorwerpen ordenen en de wereld verbazen met jouw vondsten. Je wilt er over praten, communiceren, want je Zon staat in het 3e huis.
Contacten met anderen is dus voor jou heel belangrijk, hoewel een Steenbok ook heel goed alleen kaan zijn, hoor.
Er zit wel een addertje onder het gras (of een gesloten mossel onder het zand), want jouw Zon staat ongeaspecteerd en moet het min of meer alleen doen, zonder de hulp van de andere planeten. Dat maakt dat jij soms niet duidelijk voor ogen hebt wie je bent, je ziet je eigen kwaliteiten niet duidelijk. Een hulp daarbij is om te luisteren naar wat anderen zeggen over jou, want die zien wel wat jij kan en wie je bent. Vraag maar om veel bevestiging en stimulerende woorden als je iets doet dat echt bij je past. Zeker je moeder, want zij heeft ook een ongeaspecteerde Zon en kent de problematiek ondertussen, zodat ze jou kan helpen. Haar Maan, haar moederlijke zorg, staat op jouw Zon en daar kun jij iets van jezelf uit leren. De structuur die zij aangeeft, haar Maan-in-Steenbok-gedrag, is voor jouw een soort spiegel voor eigenschappen die jij ook bezit. Het kan ook wel eens conflicten tussen jullie geven, want ongeaspecteerde planeten hebben veel schaduwkanten en dat zou aanleiding kunnen geven tot ontkenningen. Maar juist in die strijdbare dingen liggen de handvatten naar jullie beider onzichtbare kanten. Wat je in de ander afkeurt is vaak ook iets dat je bij jezelf afkeurt. Let er maar op.
Jullie hebben samen ook iets met het verleden, mogelijk vorige levens, want de Zuidknoop van je moeder staat in hetzelfde teken als jouw Zon, karmische banden heet dat. Praat er later maar eens met haar over en laat je moeder alert zijn op dingen die je in je vroege jeugd zegt of doet, je hebt het kanaal nog open naar je bron en ze zou dingen kunnen herkennen van een vorig leven waarin jullie elkaar ook al zijn tegengekomen.
Haar Zon staat in Leeuw en aangezien jouw Jupiter daar staat, kan jij met jouw wijze van kijken naar de wereld en je visie daarop, haar weer een spiegel voorhouden.
Er zijn nog meer dingen die jullie banden versterken en waardoor je elkaars leerschool kunt zijn: De Neptunus van je moeder staat op jouw planeten in Schorpioen en aangezien jouw Neptunus ook ongeaspecteerd staat, kun je via je gevoel (Maan) in relaties (Mars en Venus) van haar Neptunus leren.
Een en ander zou trouwens wel kunnen betekenen dat je een grote intuïtie hebt die grenst aan helderziendheid. Houdt wel grenzen in de gaten, niet te veel van…… , want verslavingen liggen ook op de loer.
En voorwaarde voor je gaven is wel dat je met beide benen op de grond komt te staan en daar helpt jouw aardse Zon en Mercurius in het teken Steenbok bij.

Mercurius in Steenbok in 4e huis

Je Mercurius, de planeet van de communicatie zal je ook helpen je Zon in Steenbok wat duidelijker te krijgen. Je bent serieus in contacten en wilt duidelijk zijn. Samen met je Zon zal het soms lijken alsof je ouder bent dan je leeftijd aangeeft.
Zaken als geschiedenis zullen je interesseren, maar ook je eigen roots hebben je aandacht.
Samen met die Schorpioenenergie wil je gaan onderzoeken en duik je in de dingen, waarbij je niet aan de oppervlakte blijft, je gaat de diepte in, naar de bodem van de Zee, daar liggen die mooie schatten.
Waargebeurde verhalen wil je horen, over reizen en avonturen, over geheimen en mysteries en in jouw kamertje is paars en zwart, alsmede groen op zijn plaats. Geef die magie– maar een concrete plek.
Boeken en films zoals die van ‘Harry Potter’ en ‘In de ban van de ringt’ zullen je uitermate aanspreken, evenals later detectives. Misschien schuilt er in jou ook wel een Sherlock Holmes, of politieagent in de dop, een familierechter of kinderpsychiater, allemaal beroepen die in het plaatje passen van jouw horoscoop. Zoek het maar lekker uit.

Saturnus
‘Het strand ontmoet de zee’

Saturnus is de planeet die bij jouw Zonneteken Steenbok hoort en de structuren in je leven d.m.v ervaringslessen duidelijk gaat maken. Door je enorme gevoelsinvloeden van de Schorpioenenergie is het neerzetten van je voeten op de aarde en je verankeren soms wat moeilijk en daar komt bij dat je Saturnus in een wat moeilijke positie staat. (een Yod)
Al met al zal je bootje op het strand soms de neiging hebben weg te drijven met de golven van de Zee. Dat water en die aarde maken het soms wat modderig en in modder houdt niet zo veel stand. Je kunt er wel heerlijk mee spelen en het geeft een fantastisch gevoel. Je kunt zandkastelen bouwen, maar te dicht bij zee wordt het overspoeld door de zee. Je mag het weer loslaten en opnieuw beginnen.
Zie het ook zo, soms is het aarde, soms is het water, maar die twee samen is het slik van je leven. Heerlijk om mee te experimenteren en een uitdaging om er wat van te maken en ik zie de mogelijkheden van jouw capaciteiten om er iets mee te gaan doen.
Uiteindelijk kun je er grootse dingen mee bereiken, er ligt een talent in verborgen, want op een gevoelsmatige manier structuur geven aan de dingen van het leven is een groot goed. Stenen worden muren als je ze behoedzaam met een goede kwaliteit modder bouwt.
Rond je 8e jaar, als Saturnus over je ascendant gaat, zal er een aanzet gegeven worden om een en ander neer te zetten. Je omgeving zal zien dat er iets verandert in je, zowel in lichamelijk opzicht als in dadendrang. Een eerste nieuw begin, zoals er nog velen zullen volgen.

Beste Sil,

Je leven in een notendop, drijvend op die mysterieuze zee.
In deze horoscoop staat slechts een fractie van jouw leven, er is zo veel te ontdekken en steeds weer zal het zand en het water je naar zich toe trekken met de vraag: hoe kan ik ze integreren, zodat van beiden de eigenschappen blijven bestaan.
Leef je leven, voel en besta.
Als je dit schrijven onder ogen komt is de tijd rijp om er verder wat mee te doen. Kijk dan hoe de sterren er op dat moment bij staan en laat je adviseren.
Ik wens je heel veel liefde, plezier en kracht in je leven.

Tineke Boogaarts

horsil